S vikinskými hrami se roztrhl pytel stejně jako před lety se zombíky. Po Assassin's Creed Valhalla nebo survival hitu Valheim přichází na scénu Frozenheim. Hra je popisována jako pohodové stavění severských měst. Do předběžného přístupu na Steamu se dostane 20. 5. letošního roku a přinese propracovanou správu města a taktické boje v reálném čase.

Vaším úkole bude provést vikinský klan těžkostmi zamrzlého severu, sezónu po sezónu, rok, co rok. Budete budovat a přežívat, plavit se rozbouřeným mořem a dobývat nová území s cílem získat přízeň Ódina a zasloužit si místo ve Valhalle.

Co se stalo? Krvavý spor roztrhal vlast vašeho klanu. Jste vykázáni ze zemí svých předků, odsouzeni k hledání nového domova pro sebe a ty, kteří vám zůstali věrní. Abyste přežili blížící se zimu, musíte vybudovat osadu a udržet lidi v bezpečí před chladem, hladem a těmi, kteří se vás snaží zničit.

Přečtěte si také: Valheim má ambice se stát nejlepší survival hrou

Těšit se můžete na propracované mechaniky správy a rozšiřování osídlení. K tomu vývojáři chystají brutální real-time souboje, které prověří vaše taktické dovednosti. Nová místa budete hledat na lodích i pěšky, stejně tak důležité zdroje pro přežití, lovit zvěř, chytat chyby a mnoho dalšího.

Tvůrci slibují měsíční aktualizace s novým obsahem a vylepšením hry. Plnou verzi Frozenheimu chtějí vydat na začátku roku 2022.