Letos obohatí hru Path of Exile, RPG ve stylu Diabla, nový přídavek Delirium, který přinese děsivou výzvu především veteránům, kteří už s titulem měli tu čest. Díky předmětu zvanému Mirror of Delirium tak budete moci vaši postavu vystavit jejím nejhlubším nočním můrám, které jsou postupně zosobňovány na mapě pokryté tajemnou mlhou, jež se vám dostane do hlavy a ovlivní veškeré dění kolem vás. Tak hra přinese mnohem těžší nepřátele a daleko nepředvídatelnější scénáře.

Tento stav deliria se tak mimo normálních nepřátel, kteří jsou za jeho trvání mimořádně posíleni, vztahuje i na bossfighty, které budou nebezpečnější, než kdy dříve.

Odměna je však sladká a hráči tak budou moci získat mnoho nových, náhodně generovaných předmětů, jako jsou zbroje, měna a mnoho dalšího. Zbroj Perfidy je například určena hráčům zaměřeným na melee, rukavice Algor Mortis pak ocení všichni uživatelé blesků a ledu.

Další velkou změnou jsou takzvané „cluster jewels“ nacházející se v nadcházející Delirium league. Ty budete moci vložit do svého už tak rozsáhlého stromu schopností, abyste jej rozšířili o další skupiny pasivních schopností, které můžete dále větvit pomocí mnoha volných socketů. Delirium tak do Path of Exile přináší neskutečné množství prostředků k vývoji postavy, což by zároveň mělo dát hráčům komplexnější možnosti rozvoje jejich ideálního hrdiny.

Delirium také přináší další nové schopnosti. Blade Blast vytváří vír čepelí, který chrání hráče, zároveň ale udílí masivní poškození okolí. Kinetic Bolt pak poslouží hlavně uživatelům hůlek a holí, protože tento výboj uštědřuje mimo elementálních i fyzická zranění.

Kdy se tedy fanoušci Deliria dočkají? PC hráči nemusí čekat dlouho. Přídavek k nim dorazí už 13. 3., tedy příznačně na pátek třináctého. O tři dny později by pak mělo Delirium vyjít na PS4 a Xbox One.