Nejen rozloha světa a grafické efekty budou ve hře Forza Horizon 5 na nové úrovni. Studio Playground Games kladlo důraz také na zvuky nové generace, které mají být výrazně lepší než ve Forze Horizon 4. Tam je hráči kritizovali.

Vývojáři z Playground Games se rozhodli pro masivní vylepšení a pořídili více než 320 nových nahrávek aut nad rámec stávající knihovny. Zvuky aut běží vždy rychlostí 90 snímků za sekundu a má na ně vliv vylepšení motoru a výfuku. O změny v závislosti na těchto dvou věcech se stará nový modulární systém. Ten dokáže zjistit typ motoru a dalších upravených komponentů a poskytnout jedinečné zvuky pro každé auto v závislosti na jeho úpravě/vylepšení, včetně turbodmychadel, přeplňování, kvílení převodovky a vylepšení motoru.

Přečtěte si také: Forza Horizon 4 bez nových aut, zatímco Forza Horizon 5 klade důraz na počasí

Vylepšeny byly dokonce i zvuky pneumatik, které jsou pro každý vůz a typ pneumatiky odlišné. Velké zlepšení byste měli slyšet také při odrážení zvuků od prostředí, jako jsou stěny, stropy, budovy a další.

Zvuk svého auta si budete moci kdykoli poslechnout při jeho vylepšování, stačí podržet tlačítko plynu a poslouchat. Nejlepší úroveň zvuku si mají užít hráči na konzolích Xbox Series X/S díky novému kompresnímu formátu. Ten umožňuje dosáhnout vyšší věrnosti zvuku. Vylepšení se týkají všech zvuků a hudby.

Přečtěte si také: Ve Forze Horizon 5 si užijeme závody v Mexiku

Poslední dnešní novinkou je potvrzení přítomnosti kabrioletů a začlenění Drag Racing a vytrvalostních závodů.

Forza Horizon 5 vyjde 9. 11. letošního roku na Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC, Xbox Game Pass a Xbox Cloud Gaming. Hra vás zavede do Mexika s 11 různými biomy a obsáhne české titulky.