Na festival Forza Horizon míří rallye! Microsoft dnes k večeru oznámil, že druhé rozšíření pro Forzu Horizon 5 nese název Rally Adventure a vyjde 29. 3. letošního roku pro PC a poslední dvě generace konzolí Xbox. Bude také dostupné na Steamu a v rámci Game Passu.

V krátkém oznamovacím traileru (úplně nahoře) můžete vidět novou hratelnost a některé funkce, které v DLC dorazí. Tvůrci lákají na možnost, že si hráči budou moci vytvořit rallye monstrum v rámci rozšíření úpravy automobilů.

„Řiďte speciálně postavená rallye monstra a pokořte drsnou Sierru Nuevu,“ lákají autoři do nové oblasti. Tady se připojíte ke třem rallye týmům a ukážete své schopnosti na dosud nejnapínavějších tratí Horizon Rally a Horizon Races. Každý tým nabídne vlastní závodní události se specifickými vozy: Dirt Rally, Road Rally a Night Rally.

„Pociťte intenzitu masivních prašných cest a deformovatelných písečných silnic v 10 nových vozech,“ dodává tisková zpráva.

Že jde o velké rozšíření, tak to dokládá speciální rallye kampaň/kariéra se zmíněnými třemi týmy. Dále rozličné povrchy, zmíněných 10 nových vozů v různých třídách (včetně Ford Focus WRC z roku 1999, který řídil Colin McRae) a nový soundtrack.

  • 10 nových off-roadových aut včetně kompletně elektrického Fordu F-150 Lightning Platinum (2022) a Hooniganu Volkswagen Baja Beetle Class 5/1600 „Scumbug“ (1973).
  • Rozšířená nabídka předmětů v EventLabu s rallyovou tematikou jako jsou mj. bariéry s reklamami, vlajky a civilní auta.
  • Nová hudba z oblíbené stanice Epitaph Radio v hardrockovém rally stylu.
  • Nové rally součástky k úpravě aut na rallyové speciály včetně antilag systému zvyšujícího výkon motorů s turbodmychadlem.

Připomeňme, že první rozšíření Forzy Horizon 5 přineslo do herního světa Hot Wheels. Tyhle hračky, rampy a další věci byly přidány do otevřené mapy Mexika.