Skrz nejnovější Forzu Horizon 5 oslavují vývojáři z Playground Games desáté výročí své závodní open-world série. U této příležitosti připravili velkou výroční aktualizaci, která přináší měsíc trvající oslavy se spoustou obsahu v podobě aut, událostí a dalších věcí z předchozích dílů, od první Forzy Horizon až po Forzu Horizon 4.

A když jsme u Forzy Horizon 4, tak se bude nadále prodávat v digitálních obchodech a nebude stažena jako její předchůdci, alespoň ne v nejbližší době. Starší hry se přestaly prodávat pouze čtyři roky po vydání.

Zpět k aktualizaci pro Forzu Horizon 5. Ta je už dostupná, ale až zítra se ve hře objeví nový obsah. Ten zahrnuje příběh Horizonu nazvaný Horizon Origins (v pěti kapitolách prozkoumáte historii série Horizon), půlnoční bitvy, stálou rozhlasovou stanici Horizon Mixtape s výběrem skladem z předchozích dílů, 8 achievementů, 7 odznaků, oblečení, emoty, klaksony a nové automobily:

  • 2013 Dodge SRT Viper GTS Anniversary Edition
  • 2010 Aston Martin One-77
  • 2010 Ferrari 599XX
  • 2011 Koenigsegg Agera
  • 2012 Eagle Speedster

Forzu Horizon 5 se během oslav vyplatí spouštět častěji, protože se bude měnit roční období a s ním oslavovat vždy jeden ze čtyř předchozích titulů. Léto bude ve znamení první Forzy Horizon, podzim se zaměří na Forzu Horizon 2, zima na Forzu Horizon 3 a jara na Forzu Horizon 4.

Každý týden přibude nové dočasné festivalové stanoviště. Na každém místě bude speciální scéna s tématikou jednoho ze čtyř předchozích titulů. Na těchto místech se budou konat také speciální akce Photo Challenge, na nichž budou k vidění auta z obalů jednotlivých her.

Abyste odemkli Midnight Battle a mohli jste se utkat s vybranými stroji, které budou v případě vítězství odeslány do vaší garáže, tak je třeba získat čtyři vítězství v závodech Street Scene. K dispozici budou čtyři Midnight Battle, takže k odemčení všech potřebujete celkem 16 vítězství v závodech Street Scene.

V Midnight Battle můžete vyhrát: 1971 Ford Mustang Mach 1, 1984 Honda CRX Mugen, 2003 Toyota Celica SS-I a 2010 Lamborghini Murcielago LP670-4 SV.

Současně dochází k vylepšení hry a opravě chyb a problémů. Výroční aktualizace má 10,6 GB pro Xbox Series X/S, 8,5 GB pro Xbox One a 14 GB pro PC.