Po nečekané a šílené Hot Wheels expanzi pro Forzu Horizon 3 jsme se všichni těšili na to, co Playground Games vymyslí tentokrát. První DLC pro Horizon 4 je sice nádherné a na novém ostrově je co prozkoumávat, ale i tak komunita doufala v něco podobně šíleného jako předtím. No, dočkali jsme se.

DLC LEGO Speed Champions nás totiž vezme do světa plného... ano, uhodli jste, lega. Z lega však nebude pouze nová oblast, ve které se můžete prohánět, ale i vaše auta. Bohužel pouze 3 - Mini Cooper S Rally 1967, McLaren Senna a Ferrari F40 Competizione. Na druhou stranu výběr těchto tří aut nabídne něco od každého. Mini slouží pro zábavu, McLaren pro rychlost a Ferrari jako taková ta zlatá střední cesta.

Na rozdíl od hvězdiček a followerů zde budete sbírat lego kostičky, kterými můžete vylepšovat váš dům Mistra Stavitele a zároveň postupovat kampaní. To, že je ale svět z lega, neznamená, že se grafika vrátila do 20. století. Každá kostička odráží světlo jako v reálném životě a hra zachází až do takových detailů, že můžete přečíst na kostičkách vylisovaný nápis LEGO. Auta mají také demoliční model, který sice nezachází až tak daleko, aby vám chyběla půlka auta, ale stále nabídne alespoň nějaký pocit realističnosti. Na druhou stranu auty z lega v realitě nejezdíme, takže co já vím... 

Do světa lega se naštěstí můžete podívat i pomocí normálních aut a do normálního světa zase pomocí lego aut, takže nejste omezeni pouze třemi zmíněnými auty. V DLC se dokonce střídají i roční období a můžete se tak podívat, jak vypadá Pirátská jeskyně na podzim nebo zábavní park či město v zimě.

DLC LEGO Speed Champions si můžete zahrát už teď za příplatek 500 Kč, pokud nevlastníte Ultimate edici.