Včera v deset večer začala finální událost čtvrté sezóny druhé kapitoly Fortnite. Do populární battle royale akce se dostal Galactus a hráči se ho snažili zastavit ve svých létajících autobusech za pomoci superhrdinů Marvelu. Nechyběl Iron Man, Thor nebo Wolverin. Jak bitva s vesmírnou entitou požírající planety dopadla? Z Fortnite se stala arkádová střílečka připomínající hry na automatech a Galactuse se podařilo zastavit (záznam úplně nahoře), což popravdě nikdo moc neočekával. Komunita byla smířena s tím, že Galactus vycucne planetu.

Velkolepé finále provázela písnička Demon Fire od AC/DC a přímo ve hře se ho zúčastnilo 15,3 milionu hráčů a dalších 3,4 milionu lidí jim fandilo na YouTube a Twitchi. Twitch dokonce zaznamenal problémy a streameři hlásili, že nemohou vysílat.

Co bude s Fortnite dál? Dnes kolem desáté hodiny dopolední našeho času by se měla rozběhnou pátá sezóna druhé kapitoly. Ta se jmenuje Zero Point a z hráčů se stanou lovci s úkolem pomáhat ostrovanům v nové, nestabilní realitě. To znamená zcela novou oblast, zbraně, nové skiny a speciální úkoly. Ty se mají točit kolem hrdinů seriálu Mandalorian. Do Fortnite se tedy dostávají Star Wars.

Seriál Mandalorian měl premiéru 12. 11. 2019 na Disney+. První sezóna se skládá z osmi dílů. Druhá řada začala 30. 11. 2020 a už nyní se pilně pracuje na třetí sérii.