Fortnite: Battle Royale nepřestává překvapovat. Epic Games se o svůj klenot starají a vnášejí do něj svěží vítr v podobě zbrusu nového režimu Impostors, který připomíná multiplayerový hit Among Us, a to nejen svým názvem.

Impostors ve Fortnite funguje i na stejném principu. Každý je sám za sebe a nemůžete věřit nikomu jinému než sobě. Sejde se deset hráčů, osm z nich jsou agenti a dva podvodníci. Zatímco agenti plní nejrůznější banální úkoly, tak dva podvodníci musí nejen sabotovat jejich práci, ale také postupně likvidovat personál. Samozřejmě se nesmějí nechat chytit, jinak pro ně hra končí.

Podvodníci mohou dokonce hráče teleportovat na jiné místo, aby zahradili stopy, znemožnili plnění úkolů a postarali se o dezorientaci dotyčného agenta. Pokud je nalezeno tělo, případně mají agenti podezření, je svolána schůze – stejně jako v Among Us – na které se projednají možní podezřelí. K tomuto účelu jsou ve hře emotikony a zcela nová nabídka rychlého chatu. Pomocí kontextových otázek můžete zjistit, co ostatní skutečně dělali a zda jeden nebo druhý nelže. Na konci každé diskuse agenti a podvodníci hlasují o tom, zda někoho vyhodí.

Samozřejmě by to nebyl Fortnite bez memů. Na krátkou dobu se koná Peely Party, kde všichni agenti a podvodníci vypadají jako Peely, ikonický banánový maskot Fortnite.

Režim Impostors by měl být ve Fortnite dostupný minimálně týden. Epic zatím neuvedl, jak dlouho ve hře zůstane. Novinka byla odhalena v krátkém filmovém traileru, jenž je spojen s agentem Jonesem. K vidění úplně nahoře.

Není to poprvé, co Epic zcela zjevně převzal nápady z jiných žánrů a přidal je do Fortnite. Když vývojáři poprvé do Fortnite přidali battle royale, PUBG Corporation obvinila Epic z kradení nápadů přímo z PUBG.