Už nějaký pátek můžeme hrát na telefonech hru PUBG. Toho si všimla i společnost Epic Games, jenže to vypadá, že její přední titul Fortnite zde jen tak nenajdeme.

Vydavatelé totiž uvažují o stahování aplikace do Android zařízení přes jejich vlastní instalátor. To je na rozdíl od iOS zařízení možné a nebyli by ani první. Přece jen zde máme například Amazon, který si udělal vlastní obchod. 

Co ale vývojáře vede k tomuto kroku? Největší problém vidí Epic Games v dělení zisků. Společnost Google si totiž bere celých 30 % všech zisků z hry prodávané jejich obchodem. Pokud si vezmeme v potaz, že Fortnite svým vývojářům na všech platformách vydělal za jeden měsíc kolem miliardy dolarů, mohlo by to znamenat značnou částku i v případe mobilní verze.

Jenže Fortnite se tímto způsobem hůř dostane k případným novým hráčům, kteří hru na PC neznají a na Google App Storu by jí mohli lehce naleznout v doporučení. A to není jediný problém. Tímto způsobem roste i pravděpodobnost, že si uživatel stáhne falešnou verzi s nějakým malwarem.

Teď už jenom počkat, jak to celé dopadne a jak se obě strany domluví. Pokud to ale Epic Games vyjde, mohli by se takto odtrhnout i další „velké ryby“ a tím by začala společnost Google strádat. Co si myslíte tomto kroku vy?