Společnost Epic Games na příští rok chystá přechod Fortnite na Unreal Engine 5. Ještě před touto změnou ale dojde na vylepšení grafiky u počítačové verze. Bezplatný battle royale hit dostane na PC nové grafické možnosti, které přinesou vylepšení vizuální efekty.

Majitelé výkonnějších počítačů a notebooků se mohou těšit mimo jiné na vylepšené efekty bouřek a mraků, stejně tak na vylepšenou simulaci kouře a požárů. Podle Epicu to přinese chladněji vypadající efekty výbuchů a ohně. Vývojáři plánují také upravit stíny a postprocesing pro nasvícení a odlesky. Některé z těchto vizuálních novinek byly už dříve implementovány do verzí hry pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Hezčí vizuální kabátek s lepšími efekty bude k dispozici v nejvyšším nastavení grafiky, v takzvaném epickém nastavení. Abyste v tomto režimu mohli Fortnite spustit, musíte mít Windows 10 (64bitovou verzi), procesor Intel Core i7-8700 nebo AMD Ryzen 7 3700x, grafickou kartu Nvidia GTX 1080 nebo AMD Radeon 5700 XT (4 GB VRAM), 16 GB RAM a SSD disk.

Přečtěte si také: Fortnite obohatí PvPvE survival režim Daybreak

Dobrou zprávou je, že v ostatních grafických nastaveních ke změně nedochází, což znamená, že minimální a střední hardwarové požadavky zůstávají stejné. To samé režim Performance, který se nadále testuje.

Na výše popsané novinky se můžete těšit v aktualizaci s číslem 17.00, která bude vydána příští týden. Snad se brzy dozvíme další podrobnosti. Náznaky ale směřují k tomu, že by na ostrově mohl přistát Loki od Marvelu.