Slovenské studio Centurion Developments pokračuje v postupném představování své hry Forgotten but Unbroken. Ze zajímavě vypadající tahové strategie inspirované sérií XCOM ve třetím in-game teaser traileru (úplně nahoře) za doprovodu dynamické hudby vidíme nové bojové prostředí, zbraně i další typy nepřátelských jednotek, včetně jednoho hodně nebezpečného protivníka, kterého není radno podcenit.

Tvůrci z Nitry upozorňují ještě na přepracovanou mapu Evropy a prvky strategického rozhodování, které v případě ignorování doporučení povedou pravděpodobně k porážce.

Další novinky jsou slíbeny na duben/apríl.

„Ve Forgotten but Unbroken se seznámíte se skutečnými hrdiny druhé světové války a vyberete si, zda budete bojovat s nimi, nebo proti nim. Je čas postavit se do čela odboje proti silám Osy a pomoci osvobodit Evropu,“ láká popisek hry.

„Vydejte se po stopách hlavního hrdiny, který bojuje za slávu, čest a osobní pomstu. Budujte, vylepšujte a spravujte svou základnu. Nabírejte nové spolubojovníky, trénujte a umisťujte je tak, aby vás mohly dovést ke slávě proti mocnostem Osy. Setkejte se a bojujte po boku (nebo dokonce proti některým z nich) skutečným hrdinům druhé světové války, Na které historie časem zcela zapomněla.

Stanete se součástí malé, tajné organizace, která bude mít velký dopad na válečnou mašinérii. Povedete vlastní odbojovou skupinu proti nepříteli, a pomozte osvobodit Evropu! Pokud si povedete dobře, uděláte dojem na své spojence svými činy a oni vám pomohou zasláním peněz, zásob a zdrojů. Mohou vám dokonce poslat některé ze svých elitních jednotek, aby po omezenou dobu bojovaly po boku vašich hrdinů. Dělejte těžká rozhodnutí a užívejte si vítězství a válečnou kořist s jedinečnými herními mechanismy.“

Forgotten but Unbroken je ve vývoji pro PC. K vydání by mělo dojít koncem letošního roku. Ve hře budou české titulky i český dabing. Uslyšíme mimo jiné Petra Rychlého.