V Nitře vzniká zajímavá taktická tahová strategie pojmenovaná Forgotten but Unbroken. Studio Centurion Developments se inspirovalo XCOMem, ale svým vlastním a jedinečným způsobem. Vývojáři hráče zavedou do období druhé světové války, kde se seznámíte se skutečnými hrdiny na straně spojenců i nepřátel, když povedete odbojovou skupinu a budete součástí malých tajných operací s velkým dopadem na válečnou mašinérii. Nakonec pomůžete osvobodit Evropu.

„Zapůsobte na své spojence (západní nebo východní) svými činy a oni vám pomohou penězi, zásobami a zdroji. Mohou vám dokonce na omezenou dobu poslat své nejlepší elitní jednotky. Dělejte těžká rozhodnutí a užijte si zážitek z jedinečných herních mechanismů,“ uvádějí autoři na Steamu.

Součástí hry bude výcvik vlastních specialistů (6 tříd, mj. komando, voják, zdravotník, odstřelovač, kulometčík), individuální příběh velitele odboje Martina, který je inspirován skutečným příběhem, a možnost vybudovat a spravovat vlastní základnu odboje.

Pokud vás hra zaujala, tak vás potěším, bude totiž mít český dabing, zatímco příběhový teaser trailer namluvil Marek Vašut. Najdete ho úplně nahoře, tady dole se můžete podívat na anglickou verzi.

Forgotten but Unbroken nemá stanovené datum vydání, dorazí na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V minimálních systémových požadavcích se uvádí 64bitový procesor a operační systém Windows 10, 8 nebo 7 SP1+. Dále Intel Core i3 nebo AMD Phenom II X4, 8 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 950 nebo AMD Radeon R9 270x, DirectX verze 11 a 30 GB volného místa na disku.