Polské studio Far From Home, kde se sešli tvůrci Dying Light, Dead Island, Divinity Original Sin, The Division a Chernobylite, představilo akční survival Forever Skies se sci-fi tématikou. Hra se chystá pro PC a současnou generaci konzolí.

Forever Skies je ve vývoji dva roky a děj se odehrává na Zemi, která byla zničena a vylidněna v důsledku rozsáhlé ekologické katastrofy. Hrát budete za osamělého vědce, jenž se vrací na Zemi dlouho poté, co tato globální katastrofa učinila planetu nehostinnou pro lidskou rasu.

„Dopady této událost způsobily dalekosáhlé změny a vytlačily lidstvo z ekosystému Země. V nové biologické rovnováze je planeta pokryta silnou vrstvou toxického prachu,“ přibližuje tisková zpráva, co můžeme na Zemi očekávat.

Hlavní hrdina se bude spoléhat na high-tech vzducholoď vybavenou výzkumnou laboratoří, pracovním stolem, skleníkem, spíží a obytnými prostory. Cílem je vytvořit podmínky pro přežití v nehostinném prostředí a poté zahájit vědecký výzkum vedoucí k těžbě cenných zdrojů pod vrstvou prachu. Ty pak použijete k vytvoření léku na záhadnou nemoc, jež postihuje hrdinu a jeho blízké tam, odkud pochází.

Vzducholoď budete moci postupně vylepšovat, rozšiřovat a přizpůsobovat svým potřebám. V laboratoři budete analyzovat nalezené předměty, obnovovat zapomenuté technologie a vyvíjet způsoby pěstování/výroby potravin potřebných k přežití a postupu hrou.

Nad i pod prachem se skrývají pozůstatky dřívějších civilizací, kde najdete různé materiály. Recyklované a zpracované mohou být použity k rozšíření vaší vzducholodě a k vytvoření potřebných nástrojů.

Opomenut není ani boj. Pod vrstvou toxického prachu se vyvinuly nové a nebezpečné formy života. Hráč se jim bude muset snažit vyhnout, a když to nebude možné, pustit se do otevřeného přímého boje.

Forever Skies nejprve vyjde v předběžném přístupu pro počítače a bude se soustředit na zážitek pro jednoho hráče. Vývojáři chtějí postupně přidávat nový obsah, včetně kooperativního režimu pro čtyři hráče. Konzolové verze budou vydány později se všemi aktualizacemi a obsahem z PC verze. Autoři chtějí aktivně využívat zpětnou vazbu od komunity a společně s hráči realizovat svůj sen.

Předpokládá se, že Forever Skies bude v early access zhruba rok.