Sports Interactive letos na podzim se sérií Football Manager vstoupí do next-gen éry a nabídnou nový díl na počítačích a dvou generacích konzolí. Football Manager 2021 si zahrajete na PC, Xboxu Series X, Xboxu Series S a Xboxu One. Hra bude podporovat funkci Play Anywhere, díky níž můžete plynule přecházet mezi PC (Windows 10) a Xbox verzí.

Ptáte se, kde jsou konzole PlayStation? Ty nebudou ze zajímavého důvodu: Vývojáři od Sony nedostali devkity PS4 a PS5, zatímco Microsoft jim je poskytnul. Zástupce Sports Interactive rozhodnutí Sony chápe. V současné době má japonská společnost omezené množství vývojových konzolí a nejspíš Sony předpokládá, že Football Manager 2021 nevytrhne PS5. Je to ale škoda.

Football Manager 2021 bude dostupný od 24. 11. letošního roku na PC (Steam, Epic Games Store a Microsoft Store) a další měsíc se dostane na obě generace Xboxu. Konzolové verze, takzvané Xbox Edition, jsou postaveny na řadě Touch a umožní hráčům stát se velkým fotbalovým manažerem se vším všudy. Tvůrci slibují speciální verzi se přizpůsobeným ovládáním pro Xbox gamepady. Propojení s Play Anywhere naznačuje, že PC a Xbox verze budou totožné, zatímco osekanější verze budou dostupné na mobilních zařízeních a Nintendu Switch.

Pojďme se podívat na samotnou hru. Sports Interactive vnadí na mnohem dynamičtější zážitky blížící se skutečnému životu fotbalového manažera. Nový díl se zaměřuje na život hráčů a přináší nové nástroje pro vybudování vašeho vítězného týmu a rozvíjení vašich manažerských schopností.

Budete rozhodovat o úplně všem. K tomu lovit mladé talenty, přetahovat se o známé hvězdy, připravovat tréninky, odpočinek a snažit se o prosperující akademii. Vytvářet budete taktické strategie, formace a styly hry pro každou příležitost, abyste maximalizovali šance svého klubu na vítězství ve fotbalových zápasech a získali tři body. Čekat vás mají napínavé zápasy. O to větší budete mít radost, když vyhrajete.

Brzy se máme dozvědět o nových licencích a dalších podrobnostech.

Přečtěte si také: Mafia: Definitivní edice - Recenze remaku české klasiky