O víkendu se razantně změnila nálada fanoušků Final Fantasy VII. Ti se po právu obávali, že vývojáři zapomněli na původní verzi a remake vytvořili ve stylu moderního akčního RPG titulu. Naštěstí jejich obavy byly zbytečné. Japonská společnost Square Enix na právě proběhnutém veletrhu Toky Game Show 2019 potvrdila pro Final Fantasy VII Remake hned tři režimy: Easy, Normal a Classic.

Easy a Normal představují pouze rozdílnou obtížnost, kdy bitvy probíhají v reálném čase a ATB Gauge se plní opakovanými útoky na nepřítele a vy můžete využívat různé speciální útoky a sesílat kouzla i v případě zapnuté pauzy. V klasickém módu jsou útoky automatické a hráč se nemusí starat o boj a obranu v reálném čase. Místo toho se zaměřuje na příkazy jako v tradičním tahovém RPG.

Vývojáři si od implementování klasického režimu slibují, že potěší fanoušky původní verze Final Fantasy VII z roku 1997. Dle prvních ohlasů se jim to povedlo a komunita se už nemůže dočkat, až si takhle remake zahraje. Co vy, budete hrát hru v moderním stylu nebo vsadíte na starou klasiku?

Než se rozloučíme, tak z TGS tady máme ještě další materiály. Podívat se můžete na boj s bossem. Naši hrdinové při něm využívají přátelské tvory, které jim pomáhají protivníka porazit. K vidění je i jedna minihra.

Final Fantasy VII Remake vyjde 3. března 2020 na PlayStation 4.