Éra her podle filmů je sice z velké části za námi, ale to neznamená, že se čas od času nedočkáme nějakého překvapení. Tím nejnovějším je oznámení hry Space Jam: A New Legacy - The Game, která vyjde společně s novým filmem Space Jam, v němž si zahraje LeBron James.

Space Jam: A New Legacy – The Game vyjde 1. 7. letošního roku exkluzivně v rámci bezplatných výhod služby Xbox Game Pass Ultimate a od 15. 7. bude zdarma v Microsoft Store pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC s Windows 10, stejně tak prostřednictvím cloudu na iOS a Androidu. O jiných platformách se nemluví.

Hra je pixelovou mlátičkou od Digital Eclipse. Tohle studio se proslavilo zejména prací na retro kolekcích Mega Man Legacy Collection, Disney Afternoon Collection, Street Fighter 30th Anniversary Collection, Samurai Showdown Neo Geo Collection a Blizzard Arcade Collection.

Přečtěte si také: Sonic v Minecraftu, cross-play v Overwatch, Sniper Ghost Warrior Contracts 2 na PS5

Space Jam: A New Legacy – The Game připomíná arkádové hry z 90. let, kdy vyšel první film Space Jam. V traileru (úplně nahoře) se objevuje část herců z filmu Space Jam: Nový začátek. Nechybí LeBron James a králíci Bugs a Lola.

„Naskočte do virtuální akce. Hrajte jako LeBron, Bugs a Lola Bunny ve hře Space Jam: A New Legacy - The Game. Titul je klasická arkádová do strany se posouvající hopsačka obsahující nápady fanoušků, retro styl a zábavu pro celou rodinu. Bojujte napříč různorodými digitálními říšemi, abyste zabránili zlému AL-G Rhythm a jeho kybersilám v převzetí elektroniky celého světa,“ láká tisková zpráva.

Kromě hry vydá Xbox i tři limitované edice ovladačů, z nichž každá bude založena na postavách z filmu. Ovladače Goon Squad a Serververse budou k dispozici pouze v Severní Americe. Hráči si je mohou zakoupit v obchodě Microsoft Store a na Amazonu. Ovladač Tune Squad však bude k dispozici po celém světě prostřednictvím obchodu Microsoft Store i dalších prodejců.