Akční adventura Star Wars Jedi: Fallen Order z roku 2019 byla poměrně bohatá na nepřátele, kteří disponovali nějakou formou omračující zbraně. To mohou potvrdit zejména ti, kteří se věnovali dodatečně přidanému režimu Combat Challenges, v němž se na tomto typu protivníků vážně nešetří. Pokud jste ale doufali, že pokračování s podtitulem Survivor půjde jinou cestou, asi vás musíme zklamat.

Společnost Hasbro na akci Star Wars Celebration odhalila řadu nových produktů a figurek, mezi nimiž najdeme i balení tří figurek nepřátel z nedávno odhalené akční adventury Star Wars Jedi: Survivor. Tyto figurky, jejichž datum uvedení na trh bohužel zatím neznáme, spadají do série Vintage Collection, takže mohou připomínat ztvárnění postav z dřívějších dob. Důležitější ale je, že tímto způsobem byli odhaleni první protivníci, s nimiž se v pokračování příběhu Jedie Cala Kestise a posádky lodi Stinger Mantis setkáme. Ve hře se tedy s jistotou objeví Riot Scout Trooper, MagnaGuard a KX Security Droid.

S Riot Scout Troopery i s KX Security Droidy jste se mohli setkat už v prvním díle. Ti první jsou spíše řadoví protivníci, jejichž cílem je naučit vás odrážet útoky nepřátel ve správný čas, ti druzí mohou ale hráči zatopit trochu víc. Zvlášť když dojde na ten jejich otravný útok, během něhož Cala chytí pod krkem a pak jím fláknou o zem.

Pokud jsou nicméně figurky přesným odrazem podoby těchto nepřátel v herním enginu, vypadá to, že oba protivníci se dočkali určitých vizuálních změn. MagnaGuard je pak novinkou, i když ve Star Wars světě rozhodně nejde o neznámou postavu. Stačí si vzpomenout na film Star Wars: Pomsta Sithů, v němž tito droidi fungovali jako nepříliš úspěšní bodyguardi generála Grievouse.

Se zbraní, kterou MagnaGuard disponuje, se však v prvním díle oháněli někteří Purge Troopeři, takže i v tomto případě nás nejspíš čeká něco povědomého. Šéf vývoje Stig Asmussen ze studia Respawn Entertainment navíc v nedávném rozhovoru pro web StarWars.com naznačil, že s pokračováním přijde nejen další růst postav, pokračování příběhu, využití věcí, které se do původní hry nedostaly, nebo lepší přístup k návrhu úrovní, ale i rozšířený soubojový systém s větším množstvím bojových postojů hlavního hrdiny. Dá se tedy očekávat, že i při boji s již známými typy nepřátel budeme mít více možností.

Hasbro dokonce připravuje figurky inspirované chystaným projektem Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake od studia Aspyr. Ty pro změnu spadají do Black Series, takže můžeme očekávat maximální míru detailů, jejich uvedení na trh je ale podobně jako v případě samotné hry dost vzdálené. Proto zatím nemáme k dispozici žádné fotografie, s jistotou ale můžeme očekávat figurky, které vychází z nové verze Dartha Malaka a Bastily Shan.

Star Wars Jedi: Survivor vyjde v průběhu roku 2023 ve verzi pro PC, Xbox Series X|S a PlayStation 5. Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake aktuálně míří jen na PC a PS5, zatím však nemá stanovený datum vydání.