Společnost Electronic Arts začala s představováním hry FIFA 23. Jako první tady máme obal dražší edice Ultimate s digitálními bonusy. Na obalu je francouzský útočník Kylian Mbappé ve službách Paris Saint-Germain a Samantha Kerrová.

Australská profesionální fotbalistka, která hraje jako útočnice za Chelsea v FA Women's Super League a australském ženském národním fotbalovém týmu, se stává první ženou na obalu série FIFA – když budeme počítat globální verze obalu, a ne regionální verze.

To může naznačovat větší důraz na ženský fotbal ve FIFA 23. V předchozím ročníku tvůrci umožnili zahrát si za některé ženské národní týmy. Možná se letos dočkáme týmů z FA Women's Super League, nejvyšší anglické ligy ženského fotbalu.

Kylian Mbappé je na obálce již potřetí. Talentovaný fotbalista se nechal vyfotit pro FIFA 22 i FIFA 21. Teď má tu čest být na poslední Ultimate Edition hry FIFA od EA Sports. V příštím roce totiž vydavatel opouští licenci FIFA a pojmenuje svou fotbalovou hru jako EA Sports FC.

Kromě dvou fotbalistů vidíme na obalu logo HyperMotion 2 technology. První verze této technologie se objevila ve FIFA 22 pro PS5, Xbox Series X/S a Google Stadia. EA technologii nazvala průkopnickou a zajistit měla revoluční fotbalovou hratelnost. Jak vidno, u FIFA 23 dojde na druhou verzi technologie. Snad bude součástí i PC verze.

Na obálku standardní edice si musíme ještě počkat, stejně tak na datum vydání, trailer, gameplay záběry, screenshoty a detaily o tom, co FIFA 23 přinese nového. EA láká na to, že půjde o nejbohatší a nejlepší FIFU v historii. Mezitím se spekuluje, že hra vyjde 30. 9., což by nebylo nic překvapivého.