Společnost Electronic Arts pokračuje v postupném představování novinek v letošním ročníku fotbalu FIFA 23. V novém videu se dostává na řadu hyperrealistický trávník, který se v průběhu zápasu mění. Uvidíte na něm například poškození způsobené skluzy. Jen z videa není bohužel jasné, zda budou nerovnosti na hřišti ovlivňovat míč.

„Díky skoku ve vizuální kvalitě vypadá hřiště ve FIFA 23 lépe než kdy předtím. Hřiště se opotřebovává, jak hráči skluzy zastavují soupeře nebo slaví góly. Větší hloubka a detaily vytvářejí realističtější zápasový zážitek,“ uvádějí vývojáři.

Atmosférou na stadionech budou dotvářet realističtější fanoušci, kteří poženou domácí mužstvo a budou více prožívat dramatické situace.

„Zásluhou nových detailů diváků, větší rozmanitosti fotbalových fanoušků, nových typů oblečení a dalších vylepšení působí stadiony živějším dojmem.“

Do velkého zápasu máte být vtaženi už během předzápasových příprav. Scény na stadionu i mimo něj sálají energií v kombinaci s novými zvuky zvyšující očekávání před nejdůležitějšími zápasy a umocňují atmosféru a dramatičnost soubojů o titul, „šestibodových“ zápasů, pohárových finále a dalších utkání.

Těšit se máme také na aktualizovanou kameru, jejímž cílem je napodobit televizní vysílání. S tím jdou ruku v ruce opakované záznamy a průhledové okno v rozšíření realitě s podporou technologie HyperMotion2. Má nabídnout více informací během opakovaček střel a volných kopů, včetně očekávaných gólů, síly střely, vzdálenosti od branky a dalších statistik.

FIFA 23 přináší ještě větší rozmanitost v podobě premiérového představení ženských rozhodčí. Na smíšené týmy fotbalových rozhodčí narazíte v režimech FUT, Profi kluby a další.

FIFA 23 vyjde 30. 9. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a Google Stadia. Jak už to tak bývá, všechny novinky očekávejte pouze u verzí pro PC, novou generaci konzolí a Stadii. Switch verze vyjde v Legacy Edition, kde budou aktualizovány pouze soupisky.