Nejprodávanější hrou minulého roku v evropských obchodech byla FIFA 21, informuje společnost GFK, která sleduje fyzické prodeje i v České republice a na Slovensku. U nás a na Slovensku se dařilo hrám Grand Theft Auto V a The Last of Us Part II.

Dominance fotbalu od EA Sports v evropských obchodech není překvapivá, když vezmeme v úvahu, že stejné místo získala série i v letech 2019, 2018 a 2017.

FIFA 21 se stala nejprodávanější fyzickou hrou v 16 z 19 monitorovaných zemí, včetně Velké Británie, Španělska, Německa, Itálie a Portugalsko. Výjimkou bylo Rusko s The Last of Us Part II, Finsko s Minecraftem a Francie s Animal Crossing: New Horizons.

Animal Crossing: New Horizons, povedená exkluzivita pro Nintendo Switch, se objevuje v Top 30 v téměř polovině evropských zemí. Navzdory svému stáří zůstává GTA V populární v zemích jako Polsko, Rusko, Maďarsko a Česká republika. Tak se přiznejte, kdo z vás si loni koupil ve fyzické verzi gangsterskou akci od Rockstaru? V Portugalsku, Španělsku a Itálii je nadále populární kostičkový Minecraft.

Animal Crossing: New Horizons se celkově umístil na druhém místě, následují ho motokárové závody Mario Kart 8 Deluxe, které původně vyšly už v roce 2017. Jak vidno, Nintendu se v Evropě velmi daří.

The Last of Us Part II, exkluzivita pro PS4 od Naughty Dog a Sony vyšla s českými titulky, se zase umístilo mezi třemi nejlepšími ve Finsku, České republice, na Slovensku a ve Švédsku. Škoda, že nejsou k dispozici data také z digitálních prodejů, které začínají dominovat. To bychom pak měli kompletní žebříček.

Údaje za rok 2020 od GFK se týkají Rakouska, Belgie, České republiky, Dánska, Finska, Francie, Maďarska, Německa, Itálie, Nizozemska, Polska, Norska, Portugalska, Ruska, Španělska, Slovenska, Švýcarska, Švédska a Spojeného království. Ve všech případech jde pouze o maloobchodní (fyzické) verze her.

Jaké hry jste si loni koupili vy? Napište nám do komentářů.