Máme tady další nové informace o očekávaném pokračování zemědělského simulátoru. Farming Simulator 22 odhaluje nové plodiny a představuje minimální a doporučené hardwarové požadavky, abyste věděli, jaký počítač budete potřebovat.

Farming Simulator 22 nabídne hráčům sázení nespočtu vinných keřů na svazích a zakřivených polích s cílem vybudovat vlastní vinici. O své hrozny se budete starat pomocí speciálního vybavení. Hrozny je potřeba hnojit a půdu kypřit a mulčovat.

Přečtěte si také: Filmeček odhaluje datum vydání Farming Simulatoru 22

Pokud budete hrát Farming Simulator 22 s aktivovaným sezónním růstem, budete se muset dívat do kalendáře. S New Holland Braud 9070L budete mezi březnem a červnem sázet hrozny a mezi zářím a říjnem sklízet svou úrodu.

Druhou novou plodinou jsou olivy pro více středomořského šarmu. Na svých polích můžete vysázet olivovníky. Ty z dálky vypadají jako hustý koberec malých stromků. Co se péče o olivy týče, existují určité rozdíly. Například období výsadky oliv je stejné jako u vinné révy, tedy od března do června. Sklízet je však budete muset o něco rychleji - sezóna sklizně oliv nastává až v září, tudíž do zimy máte méně času. Pomocnou ruku vám opět poskytne New Holland pro sklizeň, tentokrát New Holland Braud 9090X.

Přečtěte si také: Farming Simulator 22: Kopce, památky a pole všech tvarů a velikostí na americké mapě

Poslední představenou plodinou je nový typ obilí: čirok. Jedná se o čeleď sladkých trav a je jednou z nejdůležitějších potravin na světě. Díky své vláknině je vysoce výživný a pro spotřebu se používá v mnoha různých formách. Čirok se pěstuje převážně v oblastech se suchým klimatem.

Na nové plodiny myslí vývojáři ze studia Giants Software v komplexním výrobním řetězci, který byl nedávno představen. Z hroznů budete moci vyrobit „jemnou a chutnou hroznovou šťávu“ (nejspíš tím autoři myslí víno), stejně tak můžete hrozny usušit. Z oliv můžete vyrobit vysoce kvalitní olivový olej a čirok můžete odvést do mlýna na obilí a vyrobit z něj jemnou mouku.

Další informace se o nových plodinách a výrobních řetězcích dozvíme od 21. do 23. 7. v rámci FarmConu.

Přečtěte si také: Farming Simulator 22 nabídne komplexní výrobní řetězce

VYŠŠÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY

Giants Software přinášení minimální a doporučené systémové požadavky. Jak se dalo očekávat, došlo k mírnému navýšení, ale nejde o nic drastického. Farming Simulator 19 vyžadoval minimálně Intel Core i3-2100T nebo AMD FX-4100, 4 GB RAM a grafickou kartu Nvidia Geforce GTX 650 nebo AMD Radeon HD 7770 s alespoň 2 GB VRAM a 20 GB volného místa na disku.

Pro hraní Farming Simulatoru 22 by váš počítač měl disponovat operačním systémem Windows 10 a o něco novějším procesorem, 8 GB RAM a grafickou kartou GeForce GTX 660 nebo AMD Radeon R7 265 s 2 GB VRAM. Na pevném disku si pak připravte 35 GB.

Minimální systémové požadavky

  • OS: Windows 10 Home (x64)
  • Procesor: Intel Core i5-3330 nebo AMD FX-8320 nebo lepší
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: GeForce GTX 660 nebo AMD Radeon R7 265 nebo lepší (min. 2 GB VRAM)
  • DirectX: Verze 11
  • Pevný disk: 35 GB volného místa
  • Zvuková karta

Doporučené systémové požadavky

  • OS: Windows 10 Home (x64)
  • Procesor: Intel Core i5-5675C nebo AMD Ryzen 5 1600 nebo lepší
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: GeForce GTX 1060 nebo Radeon RX 570 nebo lepší (min. 6 GB VRAM)
  • DirectX: Verze 11
  • Pevný disk: 35 GB volného místa
  • Zvuková karta

Farming Simulator 22 vyjde 22. 11. letošního roku na PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.