Už žádná omezení a žádné rozdělení mezi přáteli na různých platformách, hlásají vývojáři z Giants Software a oznamují multiplayer napříč verzemi pro Farming Simulator 22.

Hra Farming Simulator 22 bude podporovat cross-play multiplayer mezi verzemi pro PC, Mac, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia.

Pokud se hra bude hostovat z PC, tak můžete hrát až 16 hráčů, včetně hráčů na konzolích. Pokud je server hostován z konzole, tak je limit omezen na 6 hráčů. Na vyhrazených serverech od Nitrado je počet hráčů také 16 bez ohledu na platformy. Vlastní hostované servery si mohou pronajmout i konzolisté.

Cross-play lze deaktivovat, při vyhledávání serverů lze použít filtry a vyhnout se serverům s podporou cross-playe, případně zabránit hráčům z jiných platforem, aby se připojili na váš server.

Jak je u Farming Simulatoru zvykem, postup se ukládá pouze u hostitele.

Co se dodatečných balíčků týče, tak každý hráč musí mít nainstalovaný stejný obsah (DLC a/nebo modifikace) jako hostitel serveru. V opačném případě se hráči s chybějícím obsahem nemohou k serveru připojit. Uživatelé konzolí se mohou připojit pouze k serverům s mody, které jsou na konzolích dostupné prostřednictvím oficiálního ModHubu. Uživatelé Stadie se mohou připojit pouze k serverům bez aktivovaných modů.

Při využívání cross-platformního multiplayeru si musíte dávat pozor na limit dostupných slotů (určuje maximální počet strojů, nástrojů a dalšího vybavení na serveru). Pokud se ke hře připojí hráč, který má na své platformě k dispozici méně slotů, nastaví nový limit slotů pro všechny podle své platformy.

Pokud je na serveru obsazeno více slotů, než podporuje vaše platforma, nebude možné se k serveru připojit. Vzhledem k tomu, že se konzole staré a současné generace liší také počtem dostupných slotů, musí mít konzoloví hráči na paměti počet slotů, když hrají s přáteli, kteří mají konzoli jiné generace.

Přesný počet slotů pro jednotlivé platformy jsme se nedozvěděli.

Na závěr si tvůrci připravili menší teaser v podobě lákání na nové možnosti v přizpůsobení herních avatarů (první obrázek uprostřed článku).

Farming Simulator 22 vyjde 22. 11. letošního roku na PC, Mac, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. Ve hře budou české titulky.