Při oznámení Farming Simulator 22 byli hráči zklamáni a tvrdili, že letošní díl se od toho před dvěma roky moc neliší. Vývojáři z GIANTS Software jsou v nelehké situaci. Na jednu stranu mají početný zástup fanoušků po celém světě a šikovnou komunitu, která vytváří velmi propracované modifikace. Ty jsou občas natolik propracované, že zastíní práci samotných tvůrců hry. Z toho důvodu oficiální novinky nevypadají tak dobře, včetně ročního období.

Z dnešní zprávy by ale komunita tohoto zemědělského simulátoru mohla být nadšena. GIANTS Software odhalují komplexní výrobní řetězec. Dříve bylo nutné dovést sklizené obilí do sýpky, abyste dostali zaplaceno. Tím pro vás práce skončila. Ve Farming Simulatoru 22 se stanete součástí celého výrobního řetězce v rámci řady nových typů budov. Ty můžete dokonce postavit a udělat z nich své podniky a rozšířit tak svou zemědělskou činnost.

Přečtěte si také: Roční období ve Farming Simulatoru 22 bude jiné než v modifikaci

Vaším úkolem bude dovést pšenici do mlýna na obilí, aby se zpracovala na jemnou mouku. Mouku doveze do místní pekárny a rozhodnete, zda upečete nadýchaný chleba nebo lahodné koláče. Než ale chutný pokrm vznikne, potřebuje pekárna nejen mouku, ale také cukr, máslo a další přísady. Abyste je získali, musíte navštívit další články řetězce, jako je mlékárna nebo cukrovar.

Jak dostanete jednu surovinu z jednoho bodu do druhého, je na vaší volbě: buď ji budete vozit sami, pokud máte potřebné vybavení, nebo necháte podniky, aby se o těžkou práci postaraly - samozřejmě za poplatek. To se týká nejen mlýnu na obilí a cukrovaru, ale také místního supermarketu, restaurace nebo farmářských trhů.

Když zajistíte dostatečné množství potřebných zdrojů, můžete vyrábět více druhů zboží najednou, a to poté prodávat a vydělat mnohem více peněz, než kdybyste prodávali pouze pšenici.

Farming Simulator 22 bude při vydání obsahovat dvě nové mapy a přepracovanou verzi alpské mapy Erlengrat. Mezi novými mapami najdeme Elmcreek, jež je inspirována středozápadní oblastí Spojených států amerických.

Fanoušci si budou moci koupit sběratelskou edici pro PC. Ta obsáhne:

  • Standardní verze hry, na obalu bude jiný traktor dle regionu: Massey Ferguson 8S, Fendt 900 Vario, Case IH Magnum 340 nebo Zetor Crystal.
  • Vysoce kvalitní oranžový výstražný USB maják, který má blikat synchronizovaně s majákem těžkých zemědělských vozidel ve hře.
  • Dva A2 plakáty.
  • 24 samolepek zemědělských značek
  • Video tutoriál pro modifikace

Farming Simulator 22 vyjde během podzimu letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.

Další informace mají brzy následovat, včetně dalších detailů o výrobním řetězci.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky