Far Cry 6 sice před svým aktuálním oficiálním oznámením uniklo tak třemi nebo čtyřmi různými způsoby, ale teprve dnes máme vše černé na bílém.

Šestý díl série se více blíží svým kořenům v zasazení - americkou Montanu z pátého dílu nebo himalájský Kyrat ze čtvrtého jsme vyměnili za tropický stát Yara (inspirovaný Karibikem) ovládaný Antonem Castillou (herec Giancarlo Esposito), tamějším diktátorem, který svého synáčka Diega zaučuje, jak tvrdě velet. Anton podá svému synovi odjištěný granát, který má hodit dolu na ulici, kde demonstrují lidí. Jak se mladý Diego rozhodne? To zjistíme později.

Přečtěte si také: Únik Far Cry 6 nás vrací ke kořenům série. Čekají nás tropy ovládané diktátorským tatíkem

Už dnes ale víme, že svržení vlády státu Yara připadne na vás, Dannyho Rojase, jakožto jednoho z partyzánských bojovníků usilující o Castillův konec.

Dnešní trailer bohužel neukázal nic o samotné hratelnosti, místo toho nastínil atmosféru státu. Absenci gameplay záběrů malinko nahrazují první obrázky.

Hra bude v prodeji ve čtyřech edicích: Standardní edice s hrou, Gold Edition (základní hra a Season Pass), The Ultimate Edition (základní hra, Season Pass a in-game balíčky pro přežití) a Sběratelská edice se vším z Ultimate Edition a k tomu kvalitní replika plamenometu Tostador. která se skládá ze sedmi částí a má délku 72 cm.

Za předobjednávku získáte balíček Libertad, včetně outfitu pro psa Choriza a smrtící zbraň pojmenovanou Discos Locos.

Far Cry 6 vyjde 18. 2. 2021 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X, PS4 a Xbox One.

YARA SE MĚNÍ A HOŘÍ