Spousta hráčů v komentářích poukazuje na to, že se jednotlivé díly Far Cry od sebe moc neliší. Ubisoft se snaží tenhle názor vyvrátit a přichází s desetiminutovým videem. To se zaměřuje na šest novinek ve Far Cry 6, které dosud v této akční sérii nebyly.

Kromě proklamovaných věcí, jako je například možnost vybrat si mužskou a ženskou verzi Dani Rojase, obsahuje video několik nových detailů. V přestřelkách bude možné si vybrat munici, která může proniknout pancířem, usnadnit likvidaci obrněných nepřátel, zatímco zápalné a jedovaté střely nabízejí strategičtější přístup. Speciální munice je navíc vhodná pro všechny typy zbraní, takže není třeba shánět a vyrábět munici zvlášť pro každou zbraň.

Rozsáhlý a různorodý svět fiktivní karibské země Yara můžete prozkoumávat na koni. Samozřejmě, vozidla jsou rychlejší, tanky vás více ochrání, ovšem kůň se dostane do stísněných prostor nebo míst, která jsou pro automobily obtížná. Tady Ubisoft zmiňuje strmý a skalnatý terén.

Některé může potěšit možnost změnit vzhled vybavení. Když už o něm mluvíme, vybavení poskytuje zajímavé pasivní bonusy, kupříkladu schopnost rychle uhasit plameny, pokud vaše postava začne hořet, nebo získat zvýšení rychlosti pohybu po skluzu.

Povedlo se Ubisoftu vás přesvědčit, abyste si hru koupili? Far Cry 6 vychází 7. 10. tohoto roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. Více o hře v našich předešlých článcích.