Ubisoft zveřejnil plán na postupné rozšiřování Far Cry 6. Ten zahrnuje speciální mise, které se kříží se světem filmů a televize. Doprovázet vás bude herec Danny Trejo, (ne)Rambo (bohužel ne Stallone, ale jeho superfanoušek) v misích inspirovaných filmem Rambo 2 a nakonec speciální spojení se Strangers Things od Netflixu. Tady bohužel nemáme bližší informace.

Tyto tři mise jsou součástí bezplatných aktualizacích, které postupně dorazí do střílečky po jejím vydání. Budete je moci hrát sólo nebo v kooperaci se dvěma hráči.

Aktualizace zahrnutí také týdenní povstalecké mise a události zvané operace. Povstalecké mise se budou konat každý týden po vydání hry (7. 10. 2021) a zůstanou hratelné i po příchodu nové mise. V rámci nich budete stopovat podřízené diktátora Antona Castilla. Za splnění úkolů získáte nové vybavení.

Speciálních operacích je šest, zavedou vás do jedinečných nových oblastí fiktivní země Yara a nabídnou nové herní mechanismy. Hráči se v nich musí zmocnit nestabilních chemických zbraní od obchodníků se zbraněmi a dostat se na místo vyzvednutí dříve, než se zbraně přehřejí. První dvě lokace – Mesozoico i Maceo – budou k dispozici při vydání hry. Další čtyři později.

Pokud se rozhodnete do Far Cry 6 investovat další peníze, zahrát si budete moci mimo jiné za Vaase, Pagana Mina a otce Josepha. Antagonisté série budou k dispozici ve zbrusu novém režimu. První epizoda Vaas: Insanity vyjde v listopadu 2021, Pagan: Control v lednu 2022 a Joseph: Collapse v březnu.

Far Cry 6 dorazí 7. 10. na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Amazon Luna. Na Google Stadia bude hra k dispozici v roce 2022.