Víme, že to vypadá, jako kdybychom poslední dobou každý den psali o Far Cry 6, ale ono je zkrátka stále o čem mluvit… Zrovna předevčírem jsme vám přinesli informace, že herní mapa nového dílu bude největší v sérii, dnes přinášíme informace, které zazněly v rámci Ask Me Anything na Redditu.

V něm se tři vývojáři hry – narativní ředitel Navid Khavari, ředitel herního světa Benjamin Hall a herní ředitel Alexandre Letendre – pokusili odpovědět na dotazy fanoušků. Z jejich odpovědí vzešly zajímavé informace.

Na dotaz, zda se do hry vrátí „takedowny“ bylo odpovězeno, že ano a jsou „připravené pro stealth hráče a plné nových animací“. Stejně tak jsme se dozvěděli, že se do hry nevrátí úrovně zbraní, nebo že konec Far Cry 5 a události Far Cry: New Dawn nebudou hrát v příběhu ani budování světa žádnou roli; mělo by jít o oddělené příběhy. Bohužel se nevrátí ani postava Hurka Drubmana, který se nějakým způsobem objevoval ve většině dílech série.

Z těchto absencí ovšem nejvíce zamrzí ta spojená s editorem map a režimu Arcade. Jejich odstranění byla prý náročná volba, ale má to vývojářům dovolit se více zaměřit na samotnou kampaň a nabídnout jim plnohodnotnou partyzánskou revoluci. Co se ovšem vrátí, tak je například létající oblek (wingsuit) nebo přitahovací hák (grappling hook).

Samozřejmě nebude chybět ani kooperace pro dva hráče, jak už víme, ale její součástí bude (bohužel) stále tzv. tether systém, který nedovolí se hráčům vzdálit od sebe nad nějakou vzdálenost. O tom, zda bude celkově fungovat lépe než například ve Far Cry 5, zatím nepadlo slovo. Vlastníci verze pro PlayStation 5 by se navíc měli těšit na využití možností ovladače DualSense, ale na detaily si budeme muset ještě počkat.

Celé AMA včetně odpovědí si můžete pročíst na Redditu, ale toto je výčet zhruba toho nejdůležitějšího.

Na závěr připomínáme, že hra vychází 7. 10. letošního roku pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Přečtěte si také: Far Cry 6: Exkluzivní rozhovor s ředitelem herního světa

KRÁTKÉ REKLAMY „DON'T DO IT YOURSELF“

Ubisoft v rámci marketingu také začal vydávat sérii krátkých videí nazvaných „Don't Do It Yourself“, ve kterých v hrané a komediální podobě ukazuje sestavování nejrůznějších DIY (Do It Yourself) zbraní a vybavení, které budete moci ve hře používat.