Ve střílečce Bioshock: Infinite z roku 2013, zatím poslední hře ze série Bioshock, jsme mohli navštívit město v oblacích jménem Columbia. A čert ví, kam nás nakonec zavede chystaná hra, na níž pracuje studio Cloud Chamber. Když se ale řekne Bioshock, většině hráčů se nepochybně ihned vybaví spíše podmořské město Rapture, do něhož jsme zavítali už v roce 2007 díky prvnímu dílu od studia Irrational Games. Poté jsme se pod mořskou hladinu vrátili v o tři roky mladším druhém díle, jenž vytvořil tým 2K Marin, nebo v knižním prequelu Bioshock: Rapture od Johna Shirleyho.

Nyní se můžeme do Rapture podívat znovu, a to zásluhou krátkého fanouškovského filmu The Interrogation of Timmy H. Ten se zaměřuje na výslech pašeráka Timmyho H., jehož příběh vypráví dva audio deníky, které je možné nalézt v originálním Bioshocku. Timmyho si v audio denících i v novém fanouškovském filmu vzal do parády křivý detektiv Sullivan, pracující pro Andrewa Ryana, a to kvůli vazbám nebohého pašeráka na samotného Franka Fontaina. A jak už to tak v Rapture bývá, když je do něčeho zapletený Fontaine, můžeme čekat všechno, jen ne kdovíjak veselý konec.

The Interrogation of Timmy H zaujme především velmi působivým, vůči předloze věrným vyobrazením atmosféry města Rapture. Ve filmu nefiguruje Big Daddy ani žádná Little Sister, stopy po Adamu nebo Plasmidech byste tu hledali marně, nikde neběhá nějaký Jack, který dokáže pod svůj svetr strčit celou zbrojnici, a přesto je z každého záběru znát, že tohle je to město na dně moře, které vybudoval Andrew Ryan.

Velkým lákadlem snímku je také fakt, že jeho hudební doprovod má na svědomí Garry Schyman, autor soundtracku všech tří herních dílů ze série Bioshock. Schyman je navíc podepsán pod hudebním doprovodem her jako Destroy All Humans!, The Bureau: XCOM Declassified nebo Middle-earth: Shadow of Mordor. A i když to zní jako klišé, i Schymanova hudba dodává projektu The Interrogation of Timmy H punc autenticity. Takže pokud vám Rapture chybí, tímto způsobem se do něj můžete na 10 minut vrátit. Po zhlédnutí pak nezbývá než doufat, že na zasazení nového Bioshocku, který by mohl podle dřívějších spekulací vyjít ještě letos, budeme jednoho dne vzpomínat se stejnou láskou a nostalgií jako na Rapture. Columbii se to možná tak úplně nepovedlo, tak třeba příště.