Co nedokážou vývojáři, o to se postarají fanoušci. Dvě populární modifikace do her Diablo 2 a Medieval 2: Total War se dočkají nových verzí se zajímavými novinkami.

Vedení Blizzardu je v současné době zaneprázdněno vlastními démony a vývojáři řeší problémy na pracovišti, což se odráží na nedostatku nových informací o Diablo 2 Resurrected. Naštěstí existují nadšenci, kteří využili ticho a oznamují příchod aktualizace 2.0 pro Median XL, jednu z nejoblíbenějších modifikací původního druhého Diabla.

Median XL hráči označují za nové, lepší Diablo 2. Druhá verze dorazí 27. 8. letošního roku, tedy měsíc před plánovaným vydáním remaku od Blizzardu (pokud nedojde k odkladu). Hráči se mohou těšit na nové příšery, nové bosse a dříve nedostupné lokace. Tvůrci dokonce hodlají vylepšit engine, aby mohli nabídnout události spojené s bossy, individuální cooldowny, propracovanější odhalování map a více vybavení. Součástí bude i podpora rozlišení 4K, nové klávesové zkratky nebo automatický sběr předmětů.

Myslí se také na nové rozhraní, 8 nových dovednostních stromů, vylepšený postup, rozšířený crafting, stovky nových předmětů, online hraní, a dokonce i na nový konec příběhu. Na to a mnohem víc láká video.

Přesouváme se k Medieval 2: Total War – Kingdoms. U komunity této strategie je hodně populární modifikace Roar of Conquest: Late Middle Ages. Ta byla nyní rozšířena na verzi 2.0. Přestože mají fanoušci omezené možnosti, zaměřili se na opravu chyb a přepracování téměř stovky jednotek s cílem vylepšit jejich vyváženost.

Přibyly také nové funkce, včetně unikátního typu bojovníků. Původní verze modu vznikla před necelým rokem, jmenovala se pouze Roar of Conquest a později posunula začátek kampaně z roku 1220 na 1330. Autoři chtějí zejména rozšířit strategickou mapu, odstranit historické chyby, nabídnout vyváženou kampaň a zejména zachovat atmosféru hry. Výrazně byla například vylepšena umělá inteligence.