Jen 3 dny zpátky vyšel na Netflixu dlouho očekávaný seriál Zaklínač a kromě vcelku kladného hodnocení probudil u fanoušků série i touhu znovu si zahrát poslední díl hry z tohoto světa. Dle dostupných statistik nás o tom informoval web playtracker.net. Jenom na Steamu jsme mohli zaznamenat až 48 tisíc hráčů v jednu chvíli, což je nejvíce od června roku 2016, kdy vyšel poslední datadisk o Víně a Krvi.

Nárůst samozřejmě nebyl jen na PC, ale také na Playstation 4 a Xbox One, tam se ovšem už k takovým číslům nedostaneme. Zajímavé je také to, že když se podíváme na konzole, větší část hráčů hrála GOTY edici, která obsahuje i DLC, zatímco na PC se většina přiklání ke klasické verzi. Celkový počet hráčů, kteří si zahráli poslední díl, se v celém prosinci skrz všechny platformy odhaduje na neuvěřitelný 1 milion hráčů, za což by se nemusela stydět žádná nová hra.

Nárůst nezaznamenal jen 3. díl, ale i první a druhý. Zatímco první díl z roku 2007 si zahrálo téměř 5000 lidí, což je víc jak trojnásobek maximálního počtu hráčů v letošním roce, tak 2. díl si zahrálo v jeden okamžik 3000 lidí, což je více jak dvojnásobek oproti maximálnímu počtu hráčů v letošním roce.