Nejznámější fanouškovské překladatelské skupiny si pro hráče připravily krásné vánoční dárečky.

Farflame a jeho tým se překonal a nadělil hráčům české titulky do PC verze Elden Ring. Každý zájemce si může češtinu stáhnout a nainstalovat, aby si letošního pomyslného krále videoher mohl zahrát v mateřském jazyce.

Po nainstalování češtiny poběží Elden Ring v offline režimu, jelikož čeština je v podstatě modifikace, kterou anticheat neschvaluje. Tudíž bohužel nelze hrát online s přáteli a jinými hráči.

Čeština je dělaná zatím jen pro mužského hrdinu. Verzi pro ženu mají překladatelé v plánu později.

Podívejte se na několik obrázků z české verze Elden Ringu:

Farflame pracuje také na češtině pro Assassin's Creed Valhalla. V tomto případě ale došlo k problému s technickou stránkou.

„Projekt převzal nový programátor a začal na tom pracovat. A zatím nezjistil nic fatálního, co by zabraňovalo češtinu implementovat. Možná dokonce našel chybu, která mohla dělat problémy. Takže začal pracovat na nových toolech, aby usnadnil v budoucnu některé kroky, které se musí při práci s texty udělat, a aby v tom byl větší pořádek. Čas programátorů je drahý, zvláště těch dobrých, takže na tom zdaleka nemůže pracovat každý den, nicméně odhaduju, že během zimy by to měl dodělat. Po Novém roce budu vědět víc,“ informuje Farflame.

Od Lokalizace.net zase dorazila čeština pro PC verzi Far Cry 6. Zatím jde pouze o betu, která je k dispozici pro testovaní vybraným hráčům. Poté bude dostupná pro všechny.

Kromě Far Cry 6 v týmu Lokalizace.net chystají ještě překlady pro Red Dead Redemption 2, The Callisto Protocol nebo Disney Dreamlight Valley. Rovněž plánují Hogwarts Legacy a zjišťují zájem o Marvel's Guardians of the Galaxy.