Přes dvacet profesionálních a amatérských herců vytváří český dabing středověkého titulu Kingdom Come: Deliverance. Než se ale začnete radovat, tak pozorně čtěte. Nejde o plnohodnotný dabing do hry. Fanoušci mají v plánu nadabovat všechny filmečky a vytvořit jeden velkofilm.

V současné době máme k dispozici tříminutový teaser trailer s ukázkou českého dabingu. Jak se vám líbí?

Hráči Kingdom Come: Deliverance dlouho doufali, že dabing pro hru vytvoří přímo Warhorse, ale naděje byly pohřbeny koncem roku 2018. V té době PR manažer Tobias Stolz-Zwilling ve speciálním streamu, kde odpovídal na dotazy diváků, řekl:

„Ačkoliv je z toho Dan velmi smutný, Kingdom Come se českého dabingu opravdu nedočká,“ prohlásil PR manažer Warhorse Studios. „Důvodem je to, že by v tuhle chvíli musel Dan a celý tým designéru ukončit aktuální práci a začít se věnovat přípravě dabingu, což si zkrátka nemůžeme dovolit. Je to ostuda, ale nad případným dabingem se můžeme zamyslet až u budoucích projektů,“ dodal.

Je nutné vyjasnit, že Warhorse český dabing nikdy přímo neslibovali. Kreativní ředitel Dan Vávra ho sice chtěl, ale ukázalo se, že je to nerealizovatelné. Ať už z důvodu času nebo financí.

Kingdom Come: Deliverance vytvořilo pražské studio Warhorse pod vedením Daniela Vávry. Hra vyšla začátkem roku 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Do léta letošního roku se prodaly tři miliony kusů.