Oznamovací trailer na real-time strategii Tempest Rising v mnohých vyvolal pocit, že sledují představení nového dílu legendární série Command & Conquer. U této klasiky se vývojáři inspirovali a nebojí se tvrdit, že jde o vzpomínku na tuhle značku od Electronic Arts. Současně to ale nebude kopírka, vylepšují a přehodnocují některé aspekty.

Tempest Rising chce být klasickou strategií v reálném čase s budováním základny. Čeká vás boj o neutrální struktury na mapách s neutrálními obyvateli, kteří budou klást odpor. Stejně jak boj o důležité suroviny, abyste mohli rozšiřovat svou základnu, cvičit nové jednotky a vyrábět stroje, včetně bytelných tanků a letadel. A v neposlední řadě boj s dalšími dvěma frakcemi.

Hra je zasazena do moderního válečného scénáře v alternativní historii a nabídne tři jedinečné frakce. Každá z nich má vlastní přístup k boji a ekonomice a přináší různé strategie pro hráče všeho druhu.

Součástí budou ještě dvě příběhové kampaně pro jednoho hráče, Skirmish a multiplayer s hodnoceným matchmakingem a ELO.

Za hrou stojí studio Slipgate Ironworks, které vytvořilo například Graven a podílelo se na titulech jako Ghostrunnera, Paradise Lost, Metamorphosis, Daymare: 1998 nebo Ancestors: Legacy.

Další informace budou brzy následovat. Tempest Rising dorazí v roce 2023 pro PC.