Fanoušci Falloutu mohou každý říjen/október slavit narozeniny celé série, letošní rok je ale o něco významnější. Fallout je tu totiž s námi už 25 let a při té příležitosti hodlá společnost Bethesda celý měsíc oslavovat společně s komunitou. Proto nás čeká celá řada akcí a novinek, které se netýkají jen aktuálních titulů.

Oficiální oslavy budou rozděleny do čtyř týdnů a už ten první, nynější týden nabízí každému zájemci možnost vyzkoušet si od 4. 10. do 11. 10. zdarma kompletní obsah Falloutu 76, včetně nejnovější expanze The Pitt. Ve hře bude navíc v následujících dvou týdnech znovu k dispozici sezónní akce Invaders from Beyond, která je zaměřená na v sérii relativně tradiční nájezdníky z vesmíru. Předplatitelé Xbox Game Passu Ultimate si zase mohou „užít“ celý měsíc neslavně přijatého předplatného Fallout 1st.

Pokud vlastníte konzoli Xbox Series X|S, můžete si nyní zdarma stáhnout exkluzivní dynamické téma s motivem Falloutu, a jestli jste někdy chtěli vědět, k jaké frakci nebo skupině ze série byste mohli patřit, můžete si na oficiálním webu oslav vyplnit speciální dotazník P.A.L.S. (Post-Apocalyptic Loyalty Simulator). Pokud by to někoho zajímalo, autorovi tohoto textu vyšel gang The Kings, i když ho vždycky nesnášel.

Ti, kteří stále hrají Fallout 4 z roku 2015, by každopádně měli zaměřit pozornost na Creation Club, v němž bude v dohledné době k dispozici zdarma nebo s větší slevou vybraný obsah. Připomínáme, že Creation Club je k dispozici i v RPG The Elder Scrolls V: Skyrim a přístup k veškerému jeho obsahu získá každý, kdo si zakoupí loňskou Anniversary edici nebo upgrade na Anniversary edici. Fallout 4 však na podobnou možnost zaplatit za celou nabídku svého Creation Clubu stále čeká.

Asi nejpřekvapivější je nicméně oznámení spojené s hříčkou Fallout Shelter, která po vydání ve verzi pro mobilní zařízení v roce 2015 postupně zamířila na PC, PS4, Xbox One a Switch. Shelter se totiž po více než čtyřech letech dočká zbrusu nového obsahu ve formě úkolové linie, která se zaměří na mimozemskou hrozbu. Očekávat lze nové nepřátele, zbraně nebo obyvatele vašeho protiatomového krytu, jehož místnosti bude navíc možné vyzdobit ve výročním stylu.

Zatím není jasné, kdy přesně se Fallout Shelter nové aktualizace dočká, už brzy se ale máme dozvědět více informací. Nyní nezbývá než doufat, že update nebude zaměřen jen na Android a iOS. Téměř každá akce nebo sleva, která byla v posledních letech ve hře k dispozici, totiž z nějakého důvodu neopustila hranice mobilních platforem, tak snad bude chystaná aktualizace výjimkou.