Fallout Shellter je první a dosud nejúspěšnější hrou pro chytré telefony od Bethesdy (pokusy s Nokií N-Gage nepočítáme). Od roku 2015, kdy byla během konference na E3 vydána, utržila přes 100 milionů dolarů. Málokdo ale ví, že se dočkala pokračování. Fallout Shelter Online je upravená verze pro čínský trh, kterou vytvořila tamní společnost Shengqu Games.

Na první pohled byste si možná nevšimli rozdílu. Stejně jako ve Fallout Shelter i v čínském pokračování strávíte spoustu času v podzemí, kde rozšiřujete, chráníte a zvelebujete svůj protiatomový bunkr. Každá místnost slouží k jinému účelu. V jedné se vyrábějí stimpaky, jinde se ukrývá elektrický generátor nebo třeba ložnice pro obyvatele bunkru. Cílem je zabezpečit veškeré potřeby obyvatel a postarat se o jejich ochranu. 

Rozdíl mezi Fallout Shelter a Fallout Shelter Online se projeví v momentě, kdy bezpečí krytu opustíte. V online verzi na vás čeká kromě nástrah pustiny také nebezpečí v podobě dalších hráčů. Boj je o něco aktivnější. Hráč může čas od času aktivovat speciální útok u každého z členů výpravy a jistou námahu vyžaduje také sestavení skupiny. Svou roli hraje synergie mezi jednotlivými postavami nebo to, jakým nepřátelům zrovna čelíte. Proti banditům se vyplatí nasadit jiné vojáky než třeba proti deathclawovi. Novinkou je také element sběratelství. Ve hře se vyskytují kartičky, které představují známé postavy z univerza Falloutu. Tušíme, že odtud budou plynout hlavní příjmy vydavateli.

Vydání anglického traileru a spuštění anglického webu, který láká k předběžné registraci, v nás vzbudilo naději, že bychom se mohli brzy dočkat mezinárodní verze hry. Bohužel, registrovat se mohou v tuto chvíli jen obyvatelé vybraných asijských zemí. Zbývá jen čekat a doufat, že se seznam zemí časem rozšíří. 

Aktualizace: Oslovili jsme vydavatele s dotazem, zda se chystá i celosvětová premiéra, a ten nám bohužel odpověděl, že nikoliv. Hra je kromě Číny k dispozici jen v Indonésii, Malajsii, Filipínách a Thajsku.