Skupina nadšených fanoušků se v závěrečném dni E3 pochlubila projektem, který by klidně mohl dominovat celému virtuálnímu veletrhu (kdyby to bylo před x lety). Fallout: London je zajímavou modifikací, v níž tvůrci nenabízejí další region ze Spojených států amerických, ale odvážně se vydávají za oceán a přesouvají dobrodružství do hlavního města Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.

O příběhu se zatím mohou vést pouze spekulace. Jisté je, že post-apokalyptická verze Londýna se bude v mnohém lišit od svého amerického protějšku. Fanoušci se musejí obejít bez oblíbených Vault-Tec bunkrů. Znalci ale vědí, že Vault-Tec je čistě americká společnost a bylo by divné, kdyby se objevila na jiném kontinentu. Místo Vault-Tecu se můžeme těšit na zcela odlišné podzemní zařízení. To nebylo blíže specifikováno.

V Londýně navštívíme několik charakteristických budov, které budou poznamenány výbuchem jaderných zbraní, včetně Tower Bridge a Buckinghamského paláce. Ostatně, přesně tohle uvidíte v prvním traileru (úplně nahoře).

Přečtěte si také: Fallout 76 opouští mapu Západní Virginie

V Anglii se prostředí o jaderné katastrově vyvíjelo vlastním směrem. Z toho důvodu budou v modifikaci chybět některé typy nepřátel z původního Falloutu 4. Nadšení autoři zmiňují absenci následujících typů: Super Mutants, Centaurs a Deathclaws. Stejně tak by v Londýně mělo být menší množství Psykerů než kdykoli předtím. Místo nich mod přinese jiné nebezpečné protivníky.

Společně s nimi se o pozornost přihlásí zcela nové frakce, včetně nových bojovníků s meči v lesklé zbroji. Na hráče čeká celá řada úkolů, nové zbraně, NPC, nestvůry a další speciální obsah.

Co se velikosti modifikace týče, Fallout: London nebude velkou samostatnou hrou. Tým modifikace cílí na mnoho hodin zábavy, ale konkrétní v současné době nebyl. Místo toho ujasnil, že budete muset mít nainstalovaný původní Fallout 4 a všechen jeho dodatečný obsah ve verzi pro PC. Při cestování do Anglie se budete muset obejít bez stávající uložené pozice, budete muset začít úplně od začátku. Na druhou stranu vás v Londýně mají překvapit zásadní změny v základních mechanikách hry. Co to bude, to je zatím tajemství.

Neznáme ani konkrétní datum vydání modifikace. Tvůrci mají interní termíny, ale zatím si je nechávají pro sebe. Vše záleží na tom, kolik volného času jednotliví členové budou mít na vývoj.

Zaujal vás Fallout: London? Já osobně jsem zvědav na britského protějška Vault Boye.

Mimochodem, Fallout: London není jedinou modifikací, na které se v současné době pracuje. Fanoušci hry toužící po nových lokalitách se dočkají i zdevastované Floridy, konkrétně města Miami s vlastní atmosférou. Více jsme psali zde.

Přečtěte si také: V příběhové modifikaci Falloutu 4 navštívíte zdevastovanou Floridu