Od roku 2018 je Fallout 76 postupně opravován a rozšiřován. Dalo by se říct, že dnes jde o úplně jinou hru. Před vývojáři z Bethesda Game Studios je ale ještě hodně práce, na kterou ale nebudou sami. Společnost si totiž na pomoc přizvala tvůrce konzolových verzí survivalu Rust z britského studia Double Eleven. Tenhle tým má spolupracovat na vzrušujícím obsahu pro Fallout 76. Plody této spolupráce se objeví už v letošním roce.

Fanoušci Falloutu 76 doufají, že Bethesda pohlídá kvalitu nového obsahu, protože PlayStation 4 a Xbox One verze Rustu vyšly v hrozném stavu a nadále jsou opravovány. Mezitím se generální ředitel Double Eleven vyjádřil, že je pro ně ctí podílel se na jedné z nejikoničtějších značek v herní historii. „Tým, který jsme pro práci na Falloutu 76 sestavili, je pro tuto sérii tak zapálený, že spolupráce s Bethesdou je pro něj splněným snem,“ dodal s tím, že o spolupráci se snažili několik let.

Double Eleven u této příležitosti nabírají nové zaměstnance do svých kanceláří ve Velké Británii a v Malajsii. Abychom ale firmu pouze nehanili, tak spolupracovala také na Minecraft Dungeons, Prison Architect, Goat Simulator, Limbo nebo Crackdown 3.

Zbývá otázka, co přesně Double Eleven pro Fallout 76 připravuje. Přehled obsahu, kterého se hra letos dočká, už ale známe, takže moc možností v tuto chvíli není. Studio tak pravděpodobně spolupracuje na vzniku rozšíření Expeditions: The Pitt, které nás na podzim zavede na mapu Pittsburghu, s níž jsme se poprvé setkali v DLC The Pitt pro Fallout 3. Režim Expeditions má navíc do budoucna nabídnout další mapy, na které se budeme vydávat kvůli plnění nových misí. Double Eleven ale může připravovat také různé Public Eventy, odměny v rámci sezón a další „řadový“ obsah.