Díky mnoha různým únikům a nálezům v herních souborech je již nějakou dobu jasné, že Fallout 76 od Bethesdy Game Studios nezůstane navždy na mapě Appalachia. Často se spekulovalo o tom, že navštívíme Washington DC z Falloutu 3, a skutečnost je tomuto odhadu nakonec docela blízká. Opravdu zavítáme i do prostředí mimo Západní Virginii, nepodíváme se ale do Washingtonu DC, nýbrž do Pittsburghu, který se v sérii Fallout objevil již v DLC The Pitt pro Fallout 3.

Přečtěte si také: Battle royale mód Falloutu 76 brzy zavírá krám. Hra je na týden zdarma

Nepočítejte však s tím, že bude možné mapu z DLC The Pitt procházet stejně volně jako Appalachii. Půjde totiž o první destinaci nového herního módu Expeditions, v němž budou hráči vysíláni na příběhové mise, jež bude možné opakovat, do vzrušujících lokalit světa Fallout. Jinými slovy, na ten Washington nejspíš časem také dojde. V každé lokaci čeká řada příležitostí i nástrah.

Režim Expeditions a mapa The Pitt bude ve Falloutu 76 k dispozici v průběhu roku 2022, a to zcela zdarma. Již letos v červenci/júli pak dojde na taktéž bezplatné příběhové rozšíření Steel Reign, které dějově navazuje na expanzi Steel Dawn, vydanou na konci minulého roku, a na tématiku Bratrstva oceli (Brotherhood of Steel). Příchod Steel Reign nám nově připomněl nový trailer, který ukazuje záběry z nového obsahu, který zahrnuje další lokace, předměty, úkoly. Trailer také uvádí, že k vydání nové expanze dojde 7. července/júla 2021.