Vedle pojmu battle royale by se tento rok mohl také zařadit souboj Sony vs cross-platformní hraní. Jde o společné hraní napříč všemi zapojenými platformami, tedy vy jakožto PCčkář si v klidu zahrajete s vaším kamarádem, který vlastní Xbox One. Microsoft se do něj aktivně pustil, nedávno se dokonce oznámila spolupráce Microsoftu a Nintenda v rámci cross-platformního hraní u Minecraftu. Video celkem trefně ukazovalo na Sony jako na kaziče zábavy. Sony sice vydalo svoje stanovisko ohledně cross-playe, avšak prozatímně to jsou jenom výhledy do budoucna.

Nově se do seznamu her, které už nabízí cross-play kromě PlayStation platformy, přidává očekávaný Fallout 76. V rozhovoru pro německý GameStar to řekl Todd Howard z Bethesdy, který přitom dodal, že za to může výhradně Sony: "V 76 nemůžete hrát napříč platformami. Rádi bychom to zajistili, ale pro nyní bohužel nemůžeme. Sony není tak nápomocné, jak by se lidem líbilo."

Jak server CNET poznamenal, není zatím moc vývojářů, kteří by vysloveně řekli, že za brzdění cross-playe může Sony a jeho ekonomika. Na společnost se začíná ukazovat čím dál častěji, čili bude zajímavé sledovat, kam až situace dojde.