Není žádným tajemstvím, že studio Bethesda Game Studios připravuje pro Fallout 76 rozšíření Expeditions, díky němuž budeme moci podnikat expedice do dalších částí světa Falloutu. Koneckonců už bylo možné jeho obsah testovat v rámci PTS. Až nyní ale víme, že všichni majitelé hry se dočkají této výrazné novinky v průběhu září/septembra.

Na Expeditions ve Falloutu 76 láká také nový, příběhový trailer, který bude obzvlášť povědomý těm, kteří pamatují Fallout 3 a jeho DLC. První lokací, do níž se budeme moci vydávat na palubě Vertibirdu s cílem plnit různé mise a odnášet si z nich všelijaké odměny, je mapa The Pitt. Ta byla už dějištěm stejnomenného DLC pro třetí díl.

Trailer však naznačuje, že tentokrát bude The Pitt poněkud obsáhlejší. Nutno také podotknout, že pokud se nic nezmění od dob testování v PTS, na mise se nebudete moci vydávat jen tak. Nejprve musíte dostat Vertibird do provozuschopného stavu, a to za pomoci určitých výzev a úkolů, protože do válkou zničeného Pittsburghu se nedostanete pěšky.

Rozšíření Expeditions: The Pitt bude k dostání zdarma pro všechny majitele Falloutu 76 na všech platformách. Pokud se nových misí, které bude možné plnit opakovaně, zúčastníte, můžete si odnést zkušenostní body, novou výbavu nebo různé legendární předměty. A i když tvůrci tvrdí, že se může na mapu The Pitt vydat každý, kvůli určité náročnosti zdejšího konfliktu frakcí Union, Raiders a Trogs doporučují alespoň úroveň 50.