Oslavy 25. narozenin série Fallout zdárně pokračují a tentokrát tu máme v souvislosti s nimi jeden z dosud nejvýraznějších dárků. Do své knihovny Epic Games Launcheru si totiž můžete po dobu následujícího týdne přidat nejen kompilaci Evoland Legendary Edition, která zahrnuje dva díly RPG série Evoland, ale také Fallout 3 z roku 2008. Ten je navíc k dispozici v Game of the Year edici, takže obsahuje všech 5 placených DLC - Operation: Anchorage, The Pitt, Broken Steel, Point Lookout a Mothership Zeta.

Čas na přidání Falloutu 3 GOTY a Evoland Legendary Edition máte do 27. října/októbra, konkrétně do 17:00. Bohužel stejně jako v případě verze dostupné na Steamu a GOG.com platí, že Fallout 3 na Epicu neobsahuje originální českou lokalizaci ve formě titulků. Lokalizace tak zůstává doménou krabicových verzí základní hry i GOTY edice, které se v minulosti objevily na našem trhu. Alespoň už ale není nutné bojovat s integrací Games for Windows Live. A pokud jde o to, co nabídne Epic příště, tak za týden si budete moci přidat zdarma do knihovny survival horor Saturnalia a taktický tahový kousek Warhammer 40,000: Mechanicus.

Jestli už každopádně znáte Fallout 3, který vznikl ve studiu Bethesda Game Studios, zpaměti, možná vás zaujme něco jiného. Společnost Bethesda Softworks jakožto stávající držitel práv na značku nedávno vydala zajímavé video, v němž originální tvůrci Falloutu hovoří o počátcích celé série. V tomto týdnu pak následovala další videa, která se zaměřují na okolnosti odhalení Falloutu 4 na výstavě E3 v roce 2015, využití ikonické zelené barvy v uživatelském rozhraní Falloutu 3 a Falloutu 4 a představení Falloutu 3 Timovi Cainovi, jednomu z klíčových tvůrců prvního Falloutu a Falloutu 2.

Tohle všechno doplňuje svérázná reklama na Fallout 76, jež využívá klasický styl instruktážních a propagačních videí společnosti Vault-Tec, která známe z celé série. Video navíc nabádá fanoušky, aby sdíleli vlastní zážitky. A jestliže na svém mobilním telefonu nebo tabletu stále hrajete Fallout Shelter, možná byste jej mohli v následujících dnech zapnout, protože postačí přihlásit se do hry a následně získáte zdarma 3 Lunchboxy, 3 domácí mazlíčky a 10 lahví Nuka-Coly Quantum.

Tato akce je však dostupná jen na mobilech se systémy iOS a Android, stejně jako nedávno vydaná aktualizace. Zástupce podpory Bethesdy nicméně na Twitteru nedávno uvedl, že pokud tvůrci obdrží pozitivní zpětnou vazbu spojenou s novým obsahem, může aktualizace zamířit i na další platformy, tedy Steam nebo konzole.