Ve dvouminutovém gameplay traileru se podíváme na všechny důležité věci, které čekají na hráče F1 22.

Studio Codemasters pokračuje ve vylepšování oficiální videohry Formule 1 a přináší revoluční monoposty aktuální sezóny. Každý z nich se pochlubí vylepšenou fyzikou přizpůsobenou novým aerodynamickým pravidlům, která organizace FIA zavedla, aby každý závod byl napínavější.

Chybět nemůže F1 Sprint a strhující momenty závodního dne, jako je zaváděcí kolo před samotným startem Velké ceny, zastávky v boxech, při nichž se může něco pokazit, a výjezd safety caru.

Velkou novinkou je Pirelli Hot Lap s osmi superauty, které přinášejí nový rozměr zábavy společně s úpravou okruhů ve Španělsku, Austrálii a Abú Dhabí. A abychom nezapomněli, tak nebudeme v F1 22 ochuzeni ani o nový závod v ulicích Miami.

„Vstupujeme do nové éry Formule 1, která přináší nové monoposty, pravidla a větší kontrolu nad okamžiky závodního dne. F1 22 umožní hráčům se více stýkat se svými přáteli i mimo okruh. Personalizovaný prostor v rámci F1 Life umožňuje hráčům předvést svou sbírku vozů, doplňků a trofejí,“ uvedl kreativní ředitel Lee Mather.

Novým hráčům pomůže adaptivní umělá inteligence, která přizpůsobuje zážitek jejich aktuální úrovni dovedností a umožňuje jim užít si soutěžení na trati. Kdykoliv je potom možné zvýšit nebo snížit obtížnost.

Lee Mather připomíná vylepšené vizuální zpracování tratí, F2, VR režim pro PC a návrat módů jako My Team, nyní se třemi startovnými body, desetiletou kariéru pro jednoho až dva hráče a multiplayer, včetně offline multiplayeru na rozdělené obrazovce.

Majitelé F1 22 Champions Edition získají ještě nové ikonky do My Team (Jacquesa Villeneuvea, Marka Webbera a Nica Hülkenberga) a možnost řídit safety cars Mercedes-AMG GT Black Series a Aston Martin Vantage v Time Trial.

F1 22 vyjde 1. 7. letošního roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. PC verze bude dostupná přes Origin, Steam a Epic Games Store. Champions Edition odemyká hru o tři dny dříve.