Ayrton Senna a Michael Schumacher jsou zařazeni mezi ikonické jezdce Formule 1, kteří budou součástí připravovaných závodů F1 2021 od společností Codemasters a EA Sports.

Součástí seznamu ikon je také Sennův velký rival Alain Prost. Čtyřnásobný mistr světa obdržel hodnocení 93 bodů, zatímco Senna má o bod více stejně jako legendární Schumacher.

Těšit se můžete také na Jensona Buttona (90 bodů), Nica Rosberga (89 bodů), Davida Coultharda (87 bodů) a Felipeho Massu (86 bodů). Všechny tyto legendy si užijí majitelé Deluxe edice F1 2021 v režimu MyTeam.

V současné době není známo, zda jde o finální seznam, stejně tak nevíme, za jakých podmínek budou ikony dostupné hráčům, kteří si koupí obyčejnou edici F1 2021.

Přečtěte si také: F1 2021 vás ponoří do královny motorsportu speciálním příběhem

Fanoušci se trošku pozastavují nad tím, proč Codemasters Prosta vymodelovali jako důchodce, zatímco Sennu před jeho nehodou. Komunita se shoduje na tom, že by bylo lepší, aby všechny ikony vypadaly jako na konci své aktivní kariéry. Navíc Prost, Senna a Schumacher ve videoherní sérii F1 od Codemasters byli už dříve.

Mezitím bylo potvrzeno, že na obalu F1 2021 budou tři hvězdy. Lewise Hamiltona, který překonal všechny možné rekordy a letos má na dosah osmý titul mistra světa, doplní jeho současný největší rival Max Verstappen ze stáje Red Bull a vycházející hvězda Charles Leclerc z Ferrari.

F1 2021 se pochlubí novým režimem kariéry pro dva hráče a příběhovým módem Breaking Point, jenž hráče povede z F2 do F1. Více jsme o hře psali zde.

F1 2021 vyjde 16. 7. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.