Začátkem letošního roku celý svět řešil pandemii nového koronaviru. Zastavily se také sportovní události, včetně Formule 1. Královna motorsportu se zrovna chystala na první závod v Austrálii a do poslední chvíle nikdo nevěděl, zda se pojede nebo ne. Nakonec se nejelo a celý kolotoč se rozjedete teprve příští víkend v Rakousku, kde se jednotlivé týmy o vítězství poperou i další víkend, aby následně odcestovali do Maďarska a poté do Velké Británie, kde opět budou dva závody.

Jak se dalo očekávat, oficiální videohra F1 2020 od Codemasters na tyto nečekané změny nebudou reagovat. Vývojáři se drží původního plánu sezóny a nabídnou závody na všech tratích, kde se původně letos mělo v monopostech závodit. Do hry se bohužel nedostanou ani okruhy, které promotéři Formule 1 pro letošní rok zvažují jako náhradu - mluví se hned o třech závodech v Itálii. Kromě tradiční Monzy se může závodit také v Mugellu a Imole. Dříve také padl návrh na okruh v portugalském regionu Algarve.

„Tratě jsou časově nejintenzivnějším elementem vývoje. Výroba každého okruhu představuje časový ekvivalent ročního vývoje. Společně s vytvořením okruhu je také potřeba naprogramovat umělou inteligenci, nastavit umístění kamer a další věci,“ vysvětlit Lee Mather, šéf vývoje F1 2020 v Codemasters, pro GPblog.

„F1 2020 je založena na původní sezóně 2020 a jsme nadšeni, že obsahuje okruhy v Hanoji a Zandvoortu. Bohužel není možné připravit další tratě,“ dodal Mather. Jinými slovy, pokud by Codemasters měli reagovat na změnu kalendáře skutečných závodů Formule 1 a vytvořit pro hru nové okruhy, tak by to bylo časově příliš náročné. Navíc je velká pravděpodobnost, že v dalším roce se F1 vrátí k původnímu kalendáři a na těchto tratích by se nezávodilo. Tím pádem by je Codemasters pro další ročník své hry mohli hodit tak akorát do koše.

F1 2020 vyjde 10. 7. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si koupíte dražší Deluxe edici Schumachera, tak si zahrajete o tři dny dříve. Nahoře se můžete podívat na televizní reklamu.