Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Má PlayStation 5 výkon 11 teraflopů? Jeden z vývojářů pro komunitu fóra NeoGAF připravil hádanku. Z té vyplývá, že PS5 má 52 CU (výpočetních jednotek) a 11,06 teraflopů výkonu grafického čipu o frekvenci 1743 MHz. Xbox Series X má oficiálně 12 teraflopů.

- Tvůrci Call of Duty Warzone si pohrávají s myšlenkou rozšířit kapacitu serveru, aby se v jedné bitvě mohlo utkat až 200 hráčů místo 150. Vývojáři mají rovněž pracovat na systémech s možností vytvořit týmy po čtyřech nebo pěti hráčích. Chystají také další novinky. Vše se má ve Warzone postupně objevovat

- Pokud bude patent využit, tak DualShock by měl umět zobrazit Braillovo písmo pomocí speciálního zařízení, které se připojí k ovladači. Dle patentu by se mělo umístit na dotykovou plochu. S největší pravděpodobností bude zařízení využito pro novou generaci DualShocku určenou pro PlayStation 5.

- Od včerejšího odpoledne si můžete na Epic Games Store přidat do knihovny tři hry: Anodyne 2: Return to Dust, A Short Hike a Mutazione. Nabídka je platná do 19. 3. 2020, kdy ji vystřídá hackerská akce Watch Dogs a The Stanley Parable.

- Activision Blizzard jmenoval veterána Googlu svým novým prezidentem a hlavním provozním ředitelem. Daniel Alegre povede Activision Publishing, Blizzard Entertainment a King Digital Entertainment, přičemž se bude zodpovídat generálnímu řediteli Bobbymu Kotickovi, a to od 7. 4. 2020.

- Ori and the Will of the Wisps má za sebou velmi dobrý start. Barevná plošinovka se dostala na vrchol prodejního žebříčku na Steamu - 11. 3. zaznamenala téměř 35 tisíc hráčů. Podle mnohých by mohlo jít o jednu z her roku.

- Ezio Auditore da Firenze se vrátí. Ubisoft plánuje do Assassin's Creed Odyssey přidal kostým oblíbeného hrdiny série z renesanční Itálie, včetně jeho slavného meče. Nové položky by mělo být možné bezplatně odemknout splněním vybraným společenských akcí v rámci Ubisoft Clubu.

- Bude nová verze Anthemu, takzvaný Anthem 2.0, zdarma nebo za peníze? To je otázka, nad kterou si lámou hlavu majitelé původní hry. V poslední době jsou ale dostupné různé slevy, v nichž se Anthem prodává za méně než 10 eur, což může naznačovat, že EA bude chtít poté Anthem 2.0 hráčům prodat.

- Ubisoft krátce po Epic Games také vyjádřil podporu streamovací službě GeForce Now. Francouzská společnost chce, aby si uživatelé GeForce Now mohli užít hry Ubisoftu z Uplay nebo jiných podporovaných obchodů s hrami.

- Letošní sezóna NBA byla kvůli koronaviru pozastavena. Devin Booker, hvězda Phoenix Suns, v době oznámení této zprávy streamoval na Twitchi. Během hraní Call of Duty se nestačil divit.

- S předplatným Xbox Live Gold si od dnešního dne až do konce víkendu můžete na Xboxu One zahrát Overwatch: Origins Edition, Verdun a NASCAR Heat 4.

- Další tři esportové turnaje jsou nuceny změnit své plány v reakci na probíhající pandemii koronaviru: Jarní série The League of Legends Championship Series (LCS) a League of Legends European Championship (LEC) se odehrají bez publika a tisku, zatímco ESL One Dota 2 Major v Los Angeles byla odložena.

- Capcom zrušil čtyři turnaje spadající pod Capcom Pro Tour - Brussels Challenge, NorCal Regionals, April Annihilation a Taipei Major. Současně došlo k odkladu turnajů Fighter's Spirit a The MIXUP, které se mají odehrát až během léta.

- LEGO a Nintendo představily LEGO Super Mario. Jde o nový set kostiček, který reaguje na objekty a nepřátele. Je to první z několika nových sad a prodávat se budou v letošním roce, cenu zatím neznáme.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: