Fanoušci Pána prstenů se mohou těšit na další videoherní dobrodružství. Do Středozemě se podíváme nejen v chystané stealth akční adventuře The Lord of the Rings: Gollum od Daedalic Entertainment a Naconu, ale ještě v tajemném projektu.

Tenhle tajemný projekt vydá Private Division, nezávislá vydavatelská divize v rámci Take-Two, a spolupracuje na něm se společností Weta Workshop, jež má bohaté zkušenosti s vytvářením speciálních efektů v posledních filmech a seriálech Pána prstenů – vytvořila speciální efekty a rekvizity pro všechny tři filmy Pána prstenů od Petera Jacksona, pro všechny tři díly Hobita a podílí se i na chystaném seriálu od Amazonu.

„S radostí oznamujeme, že jsme navázali spolupráci s Weta Workshop a vydáme novou hru zasazenou do literárního světa Středozemě J. R. R. Tolkiena,“ informuje Private Division na sociální síti Twitter.

„Jsme nadšeni, že můžeme ve spolupráci se společností Weta Workshop vydat hru zasazenou do tak výjimečného a slavného univerza,“ řekl Michael Worosz, ředitel pro strategii společnosti Take-Two Interactive a šéf Private Division.

„Značka Lord of the Rings je domovem tolika pozoruhodných příběhů a žádný subjekt není lépe vybaven než tým Weta Workshop k vytvoření osobitého, nového herního zážitku ze Středozemě,“ dodal Worosz.

KOUZLO PÁNA PRSTENŮ

„Vytvořit novou hru zasazenou do Středozemě, obzvláště takovou, která se tolik liší od toho, co fanoušci hráli dříve, je pro nás čest,“ řekla Amie Wolken, vedoucí interaktivního oddělení společnosti Weta Workshop. „Sami jsme fanoušci a těšíme se, že hráči budou moci prozkoumat Středozem tak, jak ji ještě nikdy nepoznali, a představit novým fanouškům kouzlo Pána prstenů.“

Společnost Weta v roce 2014 založila vlastní videoherní studio. Vydání hry máme očekávat během fiskálního roku 2024 (trvá od 1. 4. 2023 do 31. 3. 2024). 

Private Division byla založena v roce 2017 a uvedla na trh mimo jiné The Outer Worlds, OlliOlli World a nyní připravuje Rollerdrome.