Bratislavské studio Nine Rocks Games pod záštitou vydavatelské společnosti THQ Nordic chystá lovecký simulátor Way of the Hunter pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC (Steam, Epic Games Store a GOG). Chybět nebude česká lokalizace ve formě textu.

Tvůrci, kteří se v minulosti podíleli na projektech jako DayZ, Soldier of Fortune 3, Conan nebo Chaser, podle svých slov vytvářejí detailní titul s bohatým příběhem i realistickou balistickou simulací.

„S hrou Way of the Hunter se chystáme založit novou sérii,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Nine Rocks Games David Durčák. „Série Way of the Hunter konečně poskytuje tomuto rozsáhlému hráčskému publiku lovecký zážitek stejně bohatý na příběh jako na realistickou balistickou simulaci. Abychom vytvořili co nejlepší hru, sestavili jsme tým zkušených profesionálů, kteří dříve pracovali na hrách jako DayZ nebo loveckých hrách Cabela's.“

Ve hře Way of the Hunter se vžijete do zkušeného lovce, jenž právě převzal dědečkovu loveckou chatu a má možnost pokračovat v rodinné tradici prodeje kvalitní zvěřiny. Vývojáři lákají na poutavý příběh o bojích rodinného loveckého podniku a o rivalitě a přátelství, které jej obklopují.

Prozkoumávat budete různé biomy rozsáhlé a krásné přírody. Lovec má za úkol sledovat stopy zvířat a zároveň pečlivě pronásledovat kořist a vyhnout se jejímu odhalení ostrými smysly. Zvířata mají reagovat na vaši přítomnost.

Jako profesionál budete moci lovit s funkcemi, které zvýrazňují zvířecí znaky, analýze krevních stříkanců a kamery s možností přehrát si váš výstřel. Potěší velký výběr autentického loveckého vybavení a zbraní, včetně licencovaných zbraní a dalekohledů. Vše má pak umocňovat realistické ovládání střelných zbraní a fyzika střel.

Hra obsahuje dvě rozsáhlá lovecká území s otevřeným světem – jedno ve Spojených státech a druhé v Evropě – každé o rozloze 140 km², které se pyšní vlastním simulovaným ekosystémem divoké zvěře. Lovit budete desítky detailních zvířat s realistickými modely chování.

Připravován je také komplexní systém trofejí generující unikátní paroží a rohy na základě mnoha faktorů, jako je kondice a věk.

Na to vše nebudete muset být sami, chybět nebude kooperativní režim pro více hráčů, který vám umožní vydat se do obdivuhodné přírody a sdílet vzrušení z honby během největších loveckých dobrodružství.

V předběžných systémových požadavcích se uvádí Windows 10 (64bit), procesor Intel Core i5-3170K, 8 GB RAM, NVIDIA GTX 1050 2GB VRAM a 15 GB volného místa na disku.

Studio Nine Rocks Games bylo oficiálně založeno začátek roku 2020 a věděli jsme, že půjde o novou hru, která byla popisována jako střílečka a survival v jednom. Tým vede David Durčák, jenž byl od začátku roku 2014 vedoucím survivalu DayZ v Bohemia Interactive.