Euro Truck Simulator 2 obdržel aktualizaci s číslem 1.47. Ta pokračuje ve vylepšování původní mapy, tentokrát se zaměřuje na jihozápadní Německo, konkrétně na čtyři města: Frankfurt, Erfurt, Norimberk a Stuttgart.

Aktualizace dále přináší vylepšení v podobě systému nouzového brzdění (EBS) a adaptivního tempomatu (ACC), stejně tak obsahuje simulaci nerovnosti na silnicích a konečně můžete vlastnit plynové cisterny. Tyto návěsy jsou dostupné v různých délkách, s různými podvozky a možnostmi přizpůsobení. Určeny jsou k přepravě nebezpečných a vysoce hořlavých plynů, jako je ethan, propan a LPG (zkapalněný ropný plyn).

Více můžete vidět ve videu úplně nahoře a v galerii tady dole.

Pražské studio SCS Software pokračuje v lákání do západního Balkánu. Do 8 nových zemí se můžete těšit v dodatečném balíčku West Balkans, který by měl vyjít v následujících měsících. V nových materiálech si prohlédneme celou řadu silničních sítí, včetně nových moderních dálnic. Tyto dálnice jsou zpravidla nejrychlejší cestou k cíli a na některých místech nabízejí řidičům jedinečné výhledy. Jeden takový příklad najdete na pobřeží Chorvatska, kde dálnice (a okolní křižovatky) odvážně prochází přímo středem hornaté oblasti.

Mimo dálnice vývojáři pracují také na síti menších silnic vedoucí do menších obcí, měst a vesnic po celém západním Balkánu. Ty sahají od silnic na úrovni moře až do hor; a jsou o něco členitější než nové dálnice. Samozřejmě nemůže chybět celá řada mostů, kruhových objezdů, tunelů a železničních přejezdů.