Fanoušci Euro Truck Simulatoru 2 se mohou těšit na rozšíření mapy o Pyrenejský poloostrov. Dodatečný balíček Iberia bude na Steamu odemknut 8. 4. v 19:00 naše času, oznámilo české studio SCS Software a přiblížilo několik speciálních událostí.

Iberia DLC virtuální kamioňáky zavede do Španělska a Portugalska. Obě země patří mezi největší producenty a exportéry ovoce a zeleniny v Evropě. Budete tak vozit pomeranče i avokádo do okolních zemí. Z toho důvodu vývojáři vytvořili širokou škálu různých farem, včetně velkých komerčních farem a vinic, zatímco na jihovýchodě Španělska najdete zemědělskou půdu pokrytou bílými skleníky.

Přečtěte si také: Dying Light 2: O velikosti světa, herní době i optimalizaci

Souběžně s vydáním nového rozšíření bude spuštěn nový in-game event v rámci online platformy World of Trucks. Podrobnosti se máme brzy dozvědět - jisté ale je, že budete moci získat jedinečné odměny ve hře. 8. 4. v 17:00 začne ještě stream na oficiálních účtech SCS Software na YouTube a Twitchi. Tvůrci ukážou Iberii se vším všudy.

Pyrenejský poloostrov si hráči měli užít koncem minulého roku. Z důvodu covidu-19 a chystaného nového systému pro nasvícení byl dodatečný balíček odložen. Nový a realističtější systém nasvícení s lepší grafikou se do hry dostal před pár týdny s aktualizací 1.40. Vývojáři měli vylepšit každý model a texturu. Stejné změny se dočkal i American Truck Simulator.

Další zastávkou Euro Truck Simulatoru 2 bude srdce Ruska. V silách pražského studia bohužel není pokrýt celou federaci a neslibují ani pokrytí celé evropské části v jednom projektu. Cílem je pokrýt pouze část Ruska sahající za Moskvu k řekám Volha (horní část) a Oka (dolní část). Jedná se tedy jen o část evropské části Ruska, ale samozřejmě nebudou chybět památky, hluboké lesy a otevřená krajina.

Euro Truck Simulator 2 je dostupný na PC s českými titulky.