České studio SCS Software má už dlouho ve vývoji oficiální multiplayerový režim pro své kamionové simulátory. Dosud se fanoušci museli spokojit s neoficiálním online módem TruckersMP, který tvůrci podporovali. To se ale postupně mění.

SCS Software začalo prostřednictvím aktualizace 1.41 testovat beta verzi multiplayerového režimu pojmenovaného Convoy. Ten je dostupný zatím pouze pro American Truck Simulator, ale v budoucnu se dostane i do Euro Truck Simulatoru 2.

Přečtěte si také: American Truck Simulator: Mapa Kalifornie bude vylepšena

Convoy umožňuje hráčům vytvářet vlastní soukromé relace (heslo je volitelné) a jezdit s přáteli nebo dalšími řidiči kamionů. Při společné hře se sdílí synchronizovaný svět se stejným počasím a provozem umělé inteligence. Hráči budou moci mimo jiné přijímat skupinové zakázky a v rámci nich všichni společně jezdit do stejného cíle.

Dostupná bude také CB vysílačka pro vzájemnou komunikaci hráčů, stejně tak textový chat.

Vývojáři budou multiplayer vylepšovat na základě zpětné vazby od komunity. Pokud si chcete online režim vyzkoušet, tak stačí na Steamu u American Truck Simulatoru přejít na Vlastnosti, vybrat kartu Beta a použít heslo XZo2orrgbG92XMQ.

Hry Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator vyšly na PC s českými titulky.